Yine Balçık’ta yine yapboz yine yargı

Yine Balçık’ta yine yapboz yine yargı

Gebze’de son zamanların en çok imar değişimi yapılan mahallesi Balçık’ta bu sefer ormanlık alanda yapılan imar değişimi CHP tarafından yine yargıya taşınacak

Gebze’de yine ve yeni bir imar komisyonu kararına, yargı yolu gözüktü. Yine Gebze’nin cazibe merkezlerinden biri haline gelen Balçık’ta alınan karara CHP Grubu itiraz edip ret oyu verirken karar yargıya da taşınacak. Balçık’ta 226 ada 46 ve 48 no’lu parsellerin bir kısmı ile 148 no’lu parseldeki değişime CHP Grubu’nun itirazı ilgili yerde orman sınırı olması ve diğer hissedarların durumunun belirsizliğine dair oldu.

 

VATANDAŞ MAĞDURİYETİ YOK

 

AKP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Dinç, “Mevcut durumda görüldüğü gibi mavi alan, orman alanı olarak görülen bölgeye kaydırılıyor ama görüşler alınarak kaydırılıyor. Bakanlıktan gelen görüşler olumlu yönde. Bir diğer husus oradaki 2226 ada 148 nolu parseldeki hissedarın olduğu parselle ilgili ama orada herhangi bir vatandaş mağduriyeti yok. Zaten oradaki parsel eğitim tesisi alanında kalıyor. Vatandaşın parselinin büyük kısmından demir yolu geçiyor. O demiryolu hattından dolayı vatandaşın orada kalan parseli kamulaştırılacak. Kamulaştırmadan arta kalan kısım için ise alt taraftaki kısımlardan hisselerine düşen payları alacaklar” dedi.

 

ÇÖZÜM DEĞİL

 

CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Yamen, “Burada ormanlık alanda zaten arkadaşlar da hassasiyet göstermiş olacaklar ki 40 metre kadar bant koymuşlar. Ama bu bir çözüm değil. Başka bir alan seçilebilirdi işin doğrusu. Biz burada yaptığımız işte ormanlık alanı eğitime çeviriyoruz, onu da düzenlemeye çalışırken bu şekilde bir sonuç çıkarıyoruz ama bence çok da mantıklı değil” diye konuştu.

 

Meclise başkanlık eden Hasan Soba asıl amacın ilgili yerde kurban kesim yeri olduğunu kaydedip 18 uygulaması ile vatandaşın sorununun çözüleceğini kaydetti.

 

Gökhan Yamen yeniden söz alıp, “Mezbahaneye bir şey dediğimiz yok. Fakat orman arazisinin bu şekilde eğitime çevrilmesi doğru değil. Raporlarda da görüldüğü gibi orman arazisi şu anda sıfıra indi. Karşılığında biz sadece yeşil bir bant gösterebiliyoruz” dedi.

 

DAVAMIZI AÇACAĞIZ

 

Önergeye dair son sözü CHP Grubu Sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan aldı. Çalışkan, “Büyükşehir tarafından daha önce Balçık’ta yapılan mera alanlarının sanayiye çevrilmesi, yine mermercilerde orman alanlarının tahrip edilmesine yönelik çalışmalara karşıyız. Orman alanlarına ve mera alanlarına, kamunun ortak alanlarına, ciğerlerimize yapılan bu tür müdahalelere karşıyız. Buradan da söyleyeyim Büyükşehir’in yapmış olduğu plana dava açtık biz. Bugün yine orman alanına yapılan müdahale dolayısıyla şerhimizi komisyonda verdik. Burada da ret oyumuzu kullanacağız ve davamızı açacağız” dedi.

 

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.