Yılmaz eğitimde Küba modeli önerdi

Yılmaz eğitimde Küba modeli önerdi

CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz okul öncesi eğitimde Küba modeli önerdi: Okul öncesi çocukların ilgilerinin oyuncaklarla tespiti ve ilkokuldan itibaren eğitiminin ona göre yönlendirilmesi

Küba temasları ve ziyaretleri ile bilinen CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz eğitimin okul öncesi ayağında Küba’da gördüğü bir modeli önerdi. CHP Gebze İlçe Örgütü öncülüğünde Belediye Başkan adayı Avukat Recep Dursun’un projelerine ve seçildiğinde uygulamasına yön vermesi amacıyla düzenlenen arama konferansının kapanışında söz alan Yılmaz söz konusu modelle çocuğun eğitim modelinin henüz okul öncesi eğitiminde belirlendiğini kaydetti.

Küba’da tüm eğitim modelini inceledi

Küba ziyaretlerinde görsel bilgi olarak birçok şeyi yaşadığını, tüm eğitim modellerini yerinde incelediğini kaydeden Yılmaz, ilkokul çağına gelmiş 4-6 yaş grubu çocukların eğitim gördüğü okulları gezdiğini de belirtip şunları kaydetti:

Hem eğitimcilere hem Dursun’a önerdi

“Arazisi en az 12 dönemden oluşuyor. Okul bahçesinde çeşitli alanlar oluşturmuş. Tıbbi, bilimsel cihazlar dâhil tüm oyuncak gruplarını getirip sergilemişler. Bu çocukları eğitim saatlerinin dışında alanlara salıyorlar ve bir yıl boyunca çocukların oyuncak alışkanlığı üzerinden hangi alana ilgi gösterdiğini tespit ediyorlar. İlkokula başladıktan sonra da o çocuğun eğitim alanını o şekilde yönlendiriyorlar. Eğitimcilere önerim bu konuda bir proje geliştirilmesidir. Belediye başkan adayımızın da başkan seçildiğinde böyle bir proje geliştirmesini talep ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.