Yıldızlı’dan Mübadele’nin yıl dönümü mesajı

Yıldızlı’dan Mübadele’nin yıl dönümü mesajı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak “Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Gününün 34. Yılı ve 30 Ocak 1923 Mübadele Anlaşması Anma Günü’nün 99.Yılı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; “29 Ocak tarihi, Batı Trakya Türkleri için toprakları üzerinde yaşadıkları asimilasyona, vatandaşlık haklarının sınırlandırılmasına, azınlık haklarını alamamalarına, kimliksizleştirilmelerine karşı gösterdikleri iradenin yıldönümüdür. 29 Ocak, Batı Trakya Türk azınlığının hak arama mücadelesinin onurlu bir sayfasıdır. Batı Trakya Türklerinin 29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü’nün 34 yılını en içten dileklerimle kutluyorum. 30 Ocak 1923 tarihinde ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti ile Yunan Hükümeti arasında imzalanan ve zorunlu göçü öngören Mübadele Sözleşmesi ile her iki ülkeden yaklaşık iki milyon insan doğdukları topraklardan ayrılmak zorunda kaldı.

 

“YURTTA SULH CİHANDA SULH”

Kuşaktan kuşağa aktarılan memleket anıları, yüreklerimizde sakladığımız yeni vatanlarına yolculuklarının öyküsü ve çekilen acılar, suyun iki yanında 99 yıldır hiç unutulmadı. Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ sözünü hiç unutmadan, Mübadele’nin ve Lozan Barış Antlaşması’nın 99.yılında, çatışmaların ve savaşların sona ermesini, tüm dünya halkları için barış ve demokrasinin egemen olmasını ümit ederek; savaşlarda, göç yollarında, terör saldırılarında ve korona virüs salgınında yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle anıyor, çekilen acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.