Yıldızlı Ve Çiler Gebze’de ÇED Toplantısında

Yıldızlı Ve Çiler Gebze’de ÇED Toplantısında

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Nail Çiler, bugün Gebze’de Tavşanlı Düğün Salonunda gerçekleştirilen Cüruf Atık Depolama Tesisi Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısına katılarak bölge halkı ile beraber projenin yanlış olduğunu ve ÇED onayı verilmemesi gerektiğini ifade ettiler.

Bölgedeki doğal yaşama ve insan sağlığına vereceği zararları üzerine basa basa belirten CHP Milletvekilleri, Tavşanlı’ya yapılması düşünülen bu kötülükten bir an evvel vazgeçilmesi gerektiğini söylediler.

BÖLGE HALKI KESİNLİKLE İSTEMİYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gebze’nin Tavşanlı Köyünde Kroman Çelik Fabrikası tarafından kurulmak istenen Cüruf Depolama Tesisi hakkında gerçekleştirilen ÇED toplantısında Kocaeli Milletvekilimiz Nail Çiler ile birlikteyiz. Halkımızın yanındayız, bölge halkı burada böylesi bir depolama tesisinin kurulmasını kesinlikle istemiyor.

KAPASİTESİ 600 BİN TON

Kamuoyunda “metal küfü” olarak bilinen, hafif metalin havayla temas etmesi sonucu oksitlenmesiyle birlikte ortaya çıkan “cüruf” ne yazık ki tamamen doğal bir alan olan Tavşanlı Köyünde kurulacak tesiste depolanmak istenmektedir. Yaklaşık 99 dönümlük bir arazi üzerine kurulmak istenen Cüruf Atık Depolama Tesisinin yıllık depolama kapasitesinin 600 bin ton olacağı ifade ediliyor.

HAYALİ BİLE ÇOK ACI

Yemyeşil bir doğanın içinde, hayvanların otladığı, derelerin çağlayarak aktığı, tarım arazilerinin bulunduğu bu topraklarda böylesi bir atık depolama tesisi kurulmasının hayal edilmesi bile çok acı vericidir. Bölgenin suyunu, havasını, doğasını kirleten; insan sağlığına ve tüm canlılara doğrudan zarar verecek olan bu rant projesine karşı mücadelemizi hep birlikte güçlü bir şekilde vereceğiz. ÇED raporunun bu doğal katliama karşı red vermesini bekliyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.