Yıldızlı: “Hesap günü geldiğinde sizlerle tek tek hesaplaşacak”

Yıldızlı: “Hesap günü geldiğinde sizlerle tek tek hesaplaşacak”

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 2023 seçimlerini işaret ederek ‘100 yıllık hesaplaşmaya hazır mısınız’ ifadesini kullanan AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana vatanın tüm değerlerini hedef alan infial yaratan konuşma hakkında açıklama yapan Başkan Yıldızlı, “Daha dün Samsun’da Atatürk anıtına yapılan saldırıda on binlerce kişi birlik oldu. Kürsü başından Cumhuriyetimizi ve Atatürk’ü hedef alarak yapılan bu açıklamalar vatana ihanettir, şehitlerimize ihanettir, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanettir” dedi. Başkan Yıldızlı açıklamasına şu sözlerle devam etti; “İşlerine geldiğinde Atatürk ve Cumhuriyet üzerinden sahte duygularla kamuoyu yoklaması yapanlar niyetlerini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. 100 yıllık hesaplaşmadan kastınız nedir Sayın Büyükakın? 100 yıl önce dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin liderliğini yapan Atatürk’e, manda ve himayeye boyun eğmeyen vatan için canını siper eden atalarımıza bu kininiz nedir? Bu topraklarda verilen bağımsızlık mücadelesinin, yönetimi milletimizin iradesine teslim eden Cumhuriyet’in hangi kısmı sizi rahatsız etmektedir?

 

“YOK OLUP GİDECEKSİNİZ”

Bu ülkede ne zaman ezan okunmamış? 100 yıl önce düşman kuvvetlerine bırakılsaydı bu ülke ezanı nerede dinleyecektiniz Sayın Büyükakın? Konuştuğunuz salonda üzerinde ‘Hedef 2023’ yazılı Türk Bayrağı açtırmak ve bunu yine sıkılmadan basına boy boy servis etmek de zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir değerini sevmediğinizi, sahip çıkmayacağınızı göstermektedir. Sizler, 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi bugün hala yurdun dört bir yanını aydınlatırken 100 yıl önce olduğu gibi; vatana kasteden zihniyetlerinizin karanlığında yok olup gideceksiniz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir ferdi, hiçbir evladı sizlerin dini ve milli duyguları istismar ederek iktidar saltanatı için bu vatana ihanetlerinizi, en sonunda gerçek duygularınızı açık ettiğiniz 100 yıllık hesaplaşma sözlerinizi unutmayacak. Türkiye Cumhuriyeti hesap günü geldiğinde sizlerle tek tek hesaplaşacak” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.