Yıldızlar Holding, yatırımlarını anlattı

Yıldızlar Holding, yatırımlarını anlattı

Yıldızlar Yatırım Holding, yaptıkları ve yapacakları yatırımlar ile ilgili düzenlediği toplantısı ile Kocaeli’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’nde yaptıkları ve yapacakları yatırımlar ile ilgili Kocaeli’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Holdingin bünyesinde bulunan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, Yıldızlar Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir ve Yıldız Entegre Pazarlama Müdürü Ercan Şahin ev sahipliği yaptı. Toplantıda ilk olarak konuşan, İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Ülkemizin en büyük ve en modern tesislerine sahip sanayi kentinde yaşıyoruz. Genç ve dinamik nüfusunun yanı sıra eğitim seviyesinin de yüksek olduğu şehrimiz, köklü bir sanayi geçmişi ve kültürüne sahip. Bu nedenle de bizim ülkemizin yanı sıra yabancı sermayeli üreticilerin de yatırım için ilk tercihi Kocaeli oluyor. Sizlerin de çok yakından bildiği gibi Yıldızlar Yatırım Holding, Kocaeli’nde temelleri atılan, kökleri bu topraklarda bulunan dünyanın önemli sanayi gruplarından birisi. Bugün holding olarak Kocaeli ve Türkiye’nin farklı illerinin dışında 5 ayrı ülkede üretim yapıyoruz, ürünlerimizi dünyanın farklı coğrafyalarındaki 80 ülkeye satıyoruz. Bu başarıda Kocaeli’nde yaşayan herkesin büyük bir katkısı var. 

 

“GURUR DUYUYORUZ”

Ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinde tesislerimiz olmasına karşın Kocaeli, Yıldızlar Yatırım Holding’in ‘yuvası.’ Çünkü katma değeri en yüksek tüm yatırımlarımızı kentimize yapmayı tercih ediyoruz, birçok şirket genel merkezini İstanbul’a taşırken biz Kocaeli’nde kalmayı istedik, holdingimizin kurucusu Fehmi Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda yöneticimiz de bu kentte yaşıyor, çalışanlarımızla aynı havayı soluyor, hemşehriliğin keyfini yaşıyoruz. Yıldızlar Yatırım Holding’in 4 bin 500 çalışanının önemli bir bölümünü Kocaeli halkı oluşturuyor. Çalışanlarımızın yanı sıra aileleri, iş ortaklarımızı da dikkate alırsak oldukça geniş bir nüfusun ekonomiye katılımına aracılık ettiğimiz için gurur duyuyoruz.  Yıldızlar Yatırım Holding olarak başta orman ürünleri, gübre-kimya, demir çelik, liman işletmeciliği, enerji, inşaat gibi farklı alanlarda faaliyetlerimiz var. Yıldız Entegre Kartepe’deki devasa fabrikasında yaptığı üretimle kentimize ciddi bir fayda sağlıyor. Kartepe tesisimiz dünyada tek çatı altında kurulmuş en büyük entegre MDF üretim tesisi olma özelliğini taşıyor. Ülkemizin gübre ihtiyacının yüzde 20’sini tek başına karşılayan İGSAŞ’ın da genel merkezi ve ana fabrikası, Tüpraş tesisleri içinde yer alıyor. Bu yıl üretim tesisimizi yenileme ve kapasitesini artırma yatırımına start vereceğiz. Ayrıca Samsun’da da yeni bir yatırım için çalışmalarımıza başladık.

 

“BÜYÜMEYE KATKI SUNACAĞIZ”

Yıldız Demir Çelik ise faaliyete başladığı 2018 yılından bu yana çok büyük başarılara imza attı. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yassı çelik üretimi yapan Yıldız Demir Çelik, 2021 yılı itibarıyla sektöründe en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında ilk üçe girdi. Haziran ayında devreye alacağımız ikinci galvaniz hattı yatırımımızla da yeni bir istihdam olanağı daha yaratacağız. Ayrıca bu yıl yepyeni bir yatırımımıza da başlayacağız, bu yatırımımız şirketimiz için olduğu kadar Kocaeli ve demir çelik sektörü açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin ithal etmek zorunda kaldığı sıcak çeliği üreterek cari açığın azaltılmasına destek olduğumuz gibi yine Kocaeli bölgesindeki imalatçılara da ihtiyaç duydukları kaliteli sacı vererek onların da büyümesine katkı sunacağız, ihraçlarını artırmalarının yolunu açacağız.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN”

Rakamlar, üretim, ihracat tek başına bir anlam ifade etmiyor, etmemeli de… Bu nedenle biz her zaman önce “dünya” dedik. Faaliyet gösterdiğimiz her alanda da köklerimize olan saygımızı gösterdik. Yıldız Entegre’de “ağacın izinde”, İGSAŞ da “toprağın izinde”, Yıldız Demir Çelik de “demirin izinde” vizyonuyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Doğadan aldığımızı doğaya vermek, çevreyi korumak, sürdürülebilir bir dünyaya katkı sunmak için tüm iş süreçlerimizi sürekli yeniliyoruz, teknolojinin getirdiği tüm olanakları kullanıyoruz.  Öte yandan, kentimizin gelişimine de katkı sunmak amacıyla çok sayıda proje geliştirdik, geliştiriyoruz.

 

“ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

Kocaeli halkının eğitim, çevre, kültür-sanat, spor alanında yeni başarılara imza atması, kentimizin sosyal yaşamının kalitesinin yükselmesi için çabalıyoruz. Başta kentimizin yerel yöneticileri olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, akademi dünyası ve iş dünyasının diğer temsilcileriyle ortak çalışmalar yapıyor, toplumsal katkıyı artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda kentimizde meslek liseleri, ortaokullar kuruyoruz, çocuklarımızın kodlama öğrenmesi için özel sınıflar oluşturuyoruz. Kocaeli Üniversitesi ile de gençlerimizin iş hayatına daha hazır bir şekilde atılmaları için iş birliği yapıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın iş yeteneklerini ve diğer becerilerini de artırmak, kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla holdingimiz bünyesinde kurduğumuz Akademi Yıldız ile de geleceğin yöneticilerini yetiştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“GURUR DUYDUĞUMUZ ŞEYLER ÇOK FAZLA”

Ünal’ın ardından konuşan Yıldız Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, ”Yıldız Demir çelik grubun en geç şirketi yaklaşık 4 senedir faaliyette. 4 senedir faaliyette olmasına rağmen 2019 yılında ihracatını en çok arttıran demir çelik firması da oldu. Bu bizim gururunu duyduğumuz bir şey tabii ki de ama başka bir şey daha var demir çelik imalat sektörünün ham maddesi biz üretiyoruz imalat sektörüne veriyoruz. Kime veriyoruz otomobil sektörü, beyaz eşya sektörüne, ısıtma-soğutma sektörüne, panel radyatörcülere veriyoruz ve bu müşterilerimiz de ürünlerini üretip ihraç ediyorlar bu yüzden en önemsediğimiz şeylerden biri bu çünkü ürünler imal etmek gibi ihraç etmenin gururu da başka bir şey. 

 

“YENİ BİR HATTIMIZ VAR”

Türkiye’deki imalat sanayiinin ham madde açısından desteklenmesi. Bir diğeri de ithal ikamesi demir çelik sektöründe 23 ton civarında demir çelik ürünü ihraç edildi yaklaşık 18 ton civarında demir çelik ithal edildi. Neden ithal ediliyor çünkü bazı demir çelik kalitelerini ülkemizde üretemiyoruz onun için ciddi bir ithalat var bu tabloyu biz kendi gücümüzle biraz tersine döndürmek ve bu konuda çok ciddi çalımalar yapmak istiyoruz. Bu hem ülke ekonomisi için hem ülkenin cari açığının kapatılması için kendimize biçtiğimiz görev. Genç ve dinamik bir ekibimiz var gidilecek çok yolumuz var ve dinamiğiz.  Yeni bir hattımız var ‘Galbanis Hattımız’ devreye giriyor. Bizim bu hat bizim için çok değerli ve bu sayede yaklaşık 562 istihdam sağlayacak. 160 ilave istihdam sağlanacak. Önem verdiğimiz ve her gün gündemimizdeki konular bunlar” şeklinde konuştu.  

 

“İNSANLARIN HAYATININ HER ALANINDAYIZ”

Yıldız Entegre Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Ercan Şahin, “Aslında anlatılanlara baktığımız zaman insanların yaşamının birçok evresinde var olduğumuzu görüyorsunuz. Gıdada, demir-çelikte arabada evin çeşitli alanlarında ağaç olarak hanenin içerisinde girdiğimizde gözle görebileceğinizi her alanda biz varız. Yaşamın her alanındayız aslında. Odaları birbirinden ayıran özgür mahremiyet alanlarında aslında gizli bir kahraman olarak varız. Bazen nihai ürünlerde varken bazen de bir mobilya markasıyla gizli kahraman olarak var olduk. Dolayısıyla hayatı çok etkileyen bir betonu bir soğuk yapıyı eve ve yuvaya dönüştüren biriyiz.

 

”HEM SANAYİ HEM TASARIM HEM YAŞAM HEM DE SANAT ŞİRKETİYİZ”

Ben öncesinde ya oduncu olacak herhâlde diye yola çıktım. Ama sonradan işin içerisine baktığım da sanat, yaşam, hassasiyet, çocuklar gördüm ve bu konuda da büyük markalar yaratabileceğimize inandım. Çok fazla bu alanda sağlam markalar yok diye gördük ve Kocaeli’de de yok biz de madem insanların hayatını bu kadar etkiliyor biz de bilinçlendirelim tüketiciyi dedik. Geçen sene ilk çalışmalara başlayarak insanlara parke nedir, ne değildir sorularına kadar anlattık. Türkiye’nin 29’uncu büyük sanayi şirketi olmak yanı sıra bir taraftan biz tasarım şirketiyiz bir taraftan da ressam şirketiyiz. Hem ağacı sahiplenen hem de bunu estetik şekilde yapmaya çalışan bir kurumuz. He üretim hem pazarlama hem de yaşam şirketi olarak tanımlamak doğru olur. Bu yolda çok çalışıp çok üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

yildizlar-2.jpeg

 

yildizlar-3.jpeg

 

yildizlar-4.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.