Yıldız: "Sağlık çalışanları yok sayılamaz"

Yıldız: "Sağlık çalışanları yok sayılamaz"

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sağlık çalışanları için Kartepe'de yapacağı konutlardan özel sağlık çalışanlarının faydalanamayacağının ortaya çıkması üzerine bir açıklama yayımladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe’de kent meydanına yakın bir alanda Sağlıkkent Konutları’nı inşa edecek. Kent Konut söz konusu inşaat için 23 Kasım’da ihaleye çıkacak. Bu konutlara başvuru hakkının sadece devlet kurumlarında çalışan sağlık çalışanlarında olmasıyla ilgili olarak İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, bir açıklamada bulundu.

 

“FEDAKÂR SAĞLIK ÇALIŞANLARI”

Şanbaz Yıldız, açıklamasında şunları söyledi: "Pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına fedakârlıkları için minnettarız. Kocaeli'de sağlık çalışanları için Kartepe'de yapılacak konutları olumlu bir adım olarak karşılıyoruz. Şartların daha iyi olabileceği eleştirimizi saklı saklı tutarak, çalışma için Kocaeli Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyoruz. Bununla beraber bazı hususları dile getirmekte de fayda görüyoruz.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI KATEGORİLENDİRİLMEMELİ”

Sağlık çalışanları için yapılacak konutların teknik özellikleri ve fiyatlandırma usulü daha önce paylaşılmıştı. Uzun süredir bu haberi bekleyen sağlık çalışanları, başvurulara başladı. Öğrendik ki özel sağlık kurumlarında hizmet veren sağlık çalışanları bu konutlara başvuru hakkına sahip değil. Bu durum sağlık çalışanlarını olduğu gibi bizi de üzmüştür. Biz sağlık çalışanlarının devlet veya özel kurumlarda çalışmasına göre ayrılmasını onaylamıyoruz.

 

“KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİNE UYARI”

Evi olmayan sağlık çalışanları, kurum ayırmadan kuraya katılabilmeli ve ev alabilmelidir. Pandemi sürecinde devlet veya özel kurum ayırmadan gece gündüz çalışan bu meslek grubu böyle bir ayrımı hak etmiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin bu kararı gözden geçirmelerini öneriyor, İYİ Parti olarak her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.