Yıldız, “Kocaeli’yi çöpe esir ettiler”

Yıldız, “Kocaeli’yi çöpe esir ettiler”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Kandıra’ya yapılacak çöp tesisi için ÇED sürecinin başlayacağının duyurulması üzerine bir açıklama yaparak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kandıra’ya yapılacak çöp tesisi için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılacağı ilan edildi. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımlayan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Kocaeli’de uzun yıllardır İZAYDAŞ’ın kapasitesi dolması nedeniyle sorun yaşanıyor. AK Partili yerel yöneticiler, Alikahyalıların taleplerine kulaklarını tıkayarak o bölgeyi kokuya ve kirli havaya mahkûm etti. Her seçim dönemi verdikleri sözleri unuttular. Bırakın şehrin geleceğini kurtarmayı günü bile kurtaramadılar.

 

“KENDİ PARTİLİLERİ ELEŞTİRDİ”

 

Geçtiğimiz yıl, Kandıra ilçemizde bir tesis kurulacağı açıklandı. Kimseye sormadan bir bölge belirleyip, ‘Biz tesisi buraya yapacağız’ diye açıklama yaptılar. Kendi partilileri ve hatta meclis üyeleri, Kocaeli Büyükşehir yönetimine sert eleştiriler yaptı. Sonuç olarak geri adım attılar. Çünkü hesaplamadan, bölge halkıyla bir mutabakata varmadan yola çıkmaya çalıştılar. Başaramadılar.

 

KOCAELİ ÇÖPE TESLİM OLMAMALI

 

Şimdi de yine Kandıra bu tesisin kurulması için ÇED süreci başlatılacağı ilan edildi. Bunca geçen zamanda tepkilerin soğuması beklendi ve giden zaman milletin geleceğinden gitti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimini ciddi ve planlı çalışmaya davet ediyoruz. Kocaeli, çöpe esir edilecek kadar kıymetsiz bir şehir değildir. Bu ciddiyetle çalışmalarını öneriyoruz”

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.