Yıldız: Başarının anahtarı mutlulukta. Mutluyuz

Yıldız: Başarının anahtarı mutlulukta. Mutluyuz

Gebzespor Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız, oynanan Altınova Belediye ve oynanacak Nilüfer Belediye FK maçını sezon bütünü itibariyle değerlendirdi. Mutlu sonda takım içi birlikteliğin önemine dikkat çekip, “Başarının anahtarı mutlulukta. Mutluyuz" dedi

“Çarşamba günleri fiziksel olarak yoğun bir antrenmanımız oluyor. Çarşambadan sonra taktiksel çalışmalara yer veriyoruz. Belli bir düzene girdik. Futbolcularım kendilerini zorlayarak sürekli tempolarını artırıyorlar. Bu gerekli olan bir şey. İstediklerimize bütün samimiyetleri ile cevap veriyorlar. Bu da bizi yaşadığımız süreç içinde mutlu ediyor çünkü çok fazla konuşulmuyor ama bir işi yaparken mutlu olmak başarının önemli anahtarlarından biri.

OYUN BELİRSİZ BİR ŞEY!

Genel anlamda bunu yerleştirdik. Oyun belirsiz bir şey. Belirsizliği her zaman bir tarafımızda tutmalıyız maç sonrası reaksiyonları ayarlayabilmemiz için. Her takımla her yerde oynayabilecek durumdayız. Bu bizim için çok kıymetli. Bunları eksik yaptığımızda kimle oynamamızın çok önemi yok. Bugün de buraya geldik ve antrenman yapmanın zorunluluğu dışında o işi yaparken keyif almak, geliştiğini görebilmek önemli…”

 

ASLA KOLAY OLMAYACAK

 

… diyen Gebzespor Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız dünkü idmanın ardından gazetemizin sorularını yanıtladı. Yıldız’ın rakibimize dair izlenimleri şöyle: “Nilüfer Belediye Futbol Kulübü’ne de teknik ekipteki kardeşimiz (Yusuf Öz) hazırlık maçları dahil en az üç dört kere seyretti. Rakiplerle ilgili bize çok ciddi bilgi veriyor, sağolsun. Bizim için de çok kıymetli. İyi oyunculardan kurulu, oynamayı seven bir takımla çim sahada oynayacağız. Onun bize bir avantaj olacağını düşünüyorum. İyi ve zor bir maç olacak. Ondan yana hiç şüphemiz yok. Asla kolay olmayacak.”

TAKIMIN GÜCÜNÜ ÖNEMSİYORUM

Gebzespor’un gerek sezon başında gerekse henüz ilk haftalarda yaşadığı sakatlık ve grip yoğun rahatsızlıklara karşın kadronun yeterli olduğunu her platforma söylediğini kaydeden Yıldız, “Bir arada ne kadar uzun süre kalınırsa başarının da o derece daha sağlıklı, daha kolay geleceğine inanan antrenörlerdenim. Oyuncu çok önemli ama takımın gücünü önemsiyorum. Bunun da antrenman, emek ve belli bir süre içinde olabileceğini yaşadıklarımdan ve gördüklerimden tecrübe edindim.

İLİŞKİ VE İLETİŞİMDE

ÇOK MESAFE KAT ETTİK

Kadromuz yeterli. Yeterli olmakta çok sağlıklı değil. Futbolda bir takımın ne kadar gelişebildiğiyle ilgili olarak başarılı geliyor veya gelmiyor. Kadronuz çok yeterli, çok iyi oyunculardan kurulu olabilir ama bir arada olma sorunu var. İlişki ve iletişim sorunu var. Bunların oyunda çok belirleyici olduğunu düşünüyorum. Biz de bu konuda baya bir yol kat ettik.

 

birlestir1-001.jpg

BUGÜN TAKTİK ÇALIŞILACAK: Gebzespor, hafta sonu Bursa deplasmanında oynayacağı zorlu Nilüfer Belediye Futbol Kulübü maçının hazırlıklarını Tavşancıl’daki Salih Gün Spor Tesisleri’nde sürdürdü. Dünü fizik yoğun idmanla geçiren temsilcimiz bugün taktik çalışacak.  

 

**

SAKATLIK RAPORU

 

Berke iyi. Fırat da iyi

Burak Baba iyiye gidiyor

 

“Altınova Belediye maçında oynayan futbolculardan Emre’yi (Aktaş) dün (01 Kasım Pazartesi) dinlendirmiştik. Ahmet ve Kubilay’ın durumları net, belli. Bugün de antrenmana çıkardık ama ağrıdan ötürü yürüyüşle geçiştirdi. Sepil (Erol Hakan) aynı şekilde maçtan problemli ayrılmıştı, devam ediyor. Çok korkutan Fırat’ın (Güneş) durumunda olumsuzluk yok. Dün ve bugün (02 Kasım) idmana katıldı. Eski sakatlardan Baba (Burak Baba) oldukça iyiye gidiyor. Cemal Can (Kalecimiz) bugün idmana başladı ama ağır gribal vakadan ötürü halsizliği vardı. Antrenmanı yarıda bıraktı. Berke’nin (Tulpar) durumu iyi, sakatlanıp oyundan çıkmıştı.”

 

iyi-005.jpg

**

Kayseri başarılı çünkü

uzun süredir biraradalar

 

“Bu aslında bütün takımlar için geçerli. Bir arada olma süremiz ne kadar uzarsa başarı gelir. En canlı örneği Süper Lig’de Kayserispor’dur. Çok net görüyoruz. Herkes bugünkü konumlarını transfer yasaklı bir takımın çok büyük başarısı olarak görüyor, aslında çok yanlış bir düşünce. Mecburiyetten transfer yapamayan takım geçen seneki oyuncularla devam ettiği için o oyuncuların birbirine olan alışkanlıkları, bir arada kalma sürelerinin uzunluğu mevcut başarıyı getirdi.

Herkes şöyle düşünüyor: Transfer tahtası açılıp bu takım dört beş oyuncu alsa bu takım demek ki uçacak gidecek.  Ama bu algı çok yanlış.

Ben bunu Kocaelispor’da deneyimleyerek yaşadım. BAL’dan çıktıkları sezon teknik sorumlu olarak görev aldık ve transfer yasağından dolayı küme düşebileceği, ligde çok zorlanabileceği öngörülen takım yükselme grubunda penaltılarla, 3’ncü Lig’e yükselmekten oldu.”

 

kayseri.jpg

 

**

Çok kıymetli ilişkiler

mutlaka başarıyı getirecek

“Bugün oyuncunun birisi beni çok motive eden bir şey söyledi. ‘Olumsuz bir alışkanlığım vardı. Sayenizde giderdim’ dedi. Çok mutlu oldum. Oyuncuya bir şeyler vermeye çalışken aynı şekilde oyuncudan bir şeylerde alıyoruz. Hafta sonu da statü gereği kadroya giremeyen oyuncularımızın maç konuşmasına dâhil olup orada arkadaşlarının yanında yer almasının, bunların çok kıymetli ilişkiler olduğunu düşünüyorum. Ve bu bize mutlaka başarıyı getirecek.

ASIL ARKADAŞLIĞIN BAŞARIYI

GETİRDİĞİ ORTAMLAR KALICI

Oyuncular ile de konuştuk. İşler iyi giderken arkadaşlık ortamı çok sağlıklıdır ve gelişir. Ama bu çok sağlıklı değil. Asıl arkadaşlığın başarıyı getirdiği ortamlar çok sağlıklı ve kalıcıdır. Çünkü oyunda hayat gibi. Sürekli kazanmak mümkün değil. Aslolan olumsuz gibi gözüken anlarda insanların birbirleriyle olan davranışları. Biz de bu konuda çok ciddi adımlar attık, mesafeler kat ettik. İyi gidiyor. Çok mutluyum.”

 

arkadas-002.jpg

**

 

YILDIZ; HATİCE’YE MEKTUPLAR VE MİHMAN’IN YAZARLARI…

 

Kültür sanat edebiyattan

iki eski dostunu ağırladı

 

 

Gebzespor Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız önceki gün tesislerde 20 yıllık iki eski dostunu ağırladı. 1985 - 2012 yılları arası basketbol üzerine spor yazarlığı yapan;  Gelişim Spor Dergisi, Fotospor, Yeni Yüzyıl, Vatan gibi gazetelerde çalışan; çeşitli seçkilerde yer almış makaleleri ve İletişim Yayınları’nca 2003’te yayınlanan “Hatice’ye Mektuplar” adlı kitabın yazarı Yiğiter Uluğ ile birlikte bugüne kadar Daktilo Yazıları, Mihman, Politika ve Sanat dahil olmak üzere 13 eseri yayınlanan Yazar Şair Akif Kurtuluş tesislere geldi. Kurtuluş’un şiirleri 1950’lerde ortaya çıkan ikinci yeni şiir hareketinin toplumdan uzak olduğu yönündeki algının kırılması noktasında önemli bir eşik olarak değerlendirilirken Kurtuluş şiirin yanı sıra deneme, inceleme, roman türlerinde de eserler yayınladı.

 

edebiyat.jpg

-Soldan sağa- Yardımcı antrenör Şerif Hasanoğlu, Şair Yazar Akif Kurtuluş, Ümit Metin Yıldız, Gazeteci Yazar Yiğiter Uluğ, Kulüp Müdürü Abbas Sır

 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.