“Yılbaşı’na kadar piyasa yükselmeye devam edecek”

“Yılbaşı’na kadar piyasa yükselmeye devam edecek”

Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç yaptığı açıklamada,” Dolar yükselince otomatik olarak Altın fiyatları da yükselmeye başlıyor.

Altın ve Dolar fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı bugünlerde daha ne kadar yükselişin devam edeceği merak konusuyken Kocaeli Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç gazetemize son durumları değerlendirdi. Altın fiyatlarının doların yükselmesinden dolayı artış yaşadığını dile getiren Kuyumcular Derneği Başkanı Nuri Koç, “Piyasa dolardan dolayı arttı. Altın düşüş yaşadı bu arada. Bir de Altın TL karşısında değerleniyor. Dolar yükselince otomatik olarak Altın fiyatları da yükselmeye başlıyor. Piyasanın böyle olması vatandaşları alışveriş konusunda bekletiyor.

 

“BİR FIRSAT HALİNE GELDİ”

Daha düşer mi yükselir mi sorusunu sıkça soruyorlar. Daha önce bir dönem de altın fiyatları yükselmeye başlamıştı o dönemki satışlar şu an yok. Ev ve araba alacak insanlar altınları varsa satıp oraya yatırıyorlar. Merkez Bankası’ndan Aralık ayında da faiz indirimi olacağı açıklandı. Böyle olunca da yılbaşına kadar piyasa yükselmeye devam edecek. Türkiye içindeki faiz düşüşü fırsatçılar içinde bir fırsat haline geldi” diye konuştu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.