Yetmez ama evet…

Yetmez ama evet…

 

 

 

 

 

Yukarıdaki slogana, AKP’ye kerhen destek veren sözde aydınlar dillendirdiğinden beri pek sıcak bakmam, ama öyle yerler vardır ki, bu slogan cuk diye oturur.

Bizim meslekte örgütlülük ve sorunların çözümü konusunda atılan adımlar da, bu slogandaki gibi yetmezlik içinde. Ama, atılan her adımı olumlu bularak desteklemek ve yetmez demek de gerekmektedir.

Buradan hareketle, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi’nin, son iki yılda attığı bazı adımlara YETMEZ, AMA EVET demek durumunda olduğumu ifade etmeliyim…

Halit Yılmaz başkanlığında ikinci dönemini geride bırakmanın sonlarına gelen cemiyet yönetimi, önceki yıllarda ağır aksak giden işleri daha elle tutulur hale dönüştürmek ve kurumsallaşmak yolunda ciddi adımlar attı, atmaya da devem ediyor. Eksik yapılan işler adına eleştiri hakkım saklı kalmak kaydıyla, yapılan işlerin yarattığı kurumsal iletişimlerin ve bu durumun yarattığı pozitif algıyı da görmezden gelemeyiz.

Başkan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri önceki günlerden birinde Ankara’ya giderek, TBMM Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde (BYEGM) bir dizi temaslarda bulundu.

Cemiyet yönetimi, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AKP Milletvekili Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Mehmet Ali Okur, MHP Milletvekili Lütfü Türkan, İzmitli ve gazeteci olması dolayısıyla AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’yı da ziyaret etti. Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan da, Mumucu’nun makamındaki ziyarete katıldı. Bu temasların her birinde, mesleki sorunlar ve çözümleri ile ilgili hazırlanan dosyalar, ilgili isimlere teslim edildi.

Dosyalarda, TOKİ tarafından konut yapılması projesi, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü kurulması talebi vardı.

Bakan Işık hemen harekete geçti ve çalışmalarla ilgili bilgilendirilmesini istedi. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya da, “Kocaeli’ndeki meslektaşlarımıza daha iyi hizmet etmeyi bizler de isteriz” yanıtıyla konuya sıcak olduğu mesajını verdi.

Dedim ya, yetmez ama evet, onlardan üç tane daha var. Sepetçi (Köyü) mahallesinde Mancarlı pide organizasyonu, Karasu Limanı Acarlar Longozu gezisi, Süleyman Arat söyleşisi.

Ayrıntılara girmeyeceğim, bilen biliyor.

Bu kez, başlığı tersten okumakta yarar görüyorum, EVET AMA YETMEZ…

 

 

Bu yazı toplam 96 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi