Yetkimiz düşmedi. Konuyla ilgiliyiz

Yetkimiz düşmedi. Konuyla ilgiliyiz

13 Kasım’da fabrikada açıklamada bulunarak işvereni kınayan Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke, işverenin itirazı sonrası yetkilerinin düşmediğini belirtti. Konunun takipçisi olduklarını kaydedip yargının ağır işlediğini söyledi

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şubesi sendika genel merkezinin sitesinde 13 Kasım 2020 tarihinde yayına konan bir habere göre fabrikada eylem yaptı.

fabrika-003.jpg

 

Sendikam Türk Metal” diyen Onat Alüminyum emekçilerinin ekmeğine, geleceğine sahip çıkmak için Anayasal hakları olan sendikalaşma özgürlüğünü korumak için direnişini sürdürdüğünü belirtildi. Eyleme Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke ve yönetiminin yanı sıra Gebze Dilovası Şube Başkanı İsmail Çiçek ve İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Serkan Gül ile Kocaeli Şubesi yönetici ve temsilcileri de destek verdi. Ancak basına gerek eylem öncesi davet, gerek eylem sonrası haber servisinde bulunulmadı.

KAMUOYU DESTEĞİ ARADILAR

Onat Metal’de ücretsiz izne çıkartılan işçiler gazetemizin yanı sıra diğer gazetelerin yanı sıra sendikal çevreler ile de temasa geçti. 18 Ocak için tasarladıkları basın açıklamasına dair kamuoyu desteği aramaya başladı. Cemil Karateke, GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir ile de görüşürken Akdemir, Karateke’ye önce örgütlendikleri Türk Metal Gebze 1 No’lu Şube ile görüşmelerini önerdi. Karateke şube yönetimini de arayarak bilgilendirdi.

DEĞERLENDİRECEĞİZ

 

kizdilar.jpg

Türk Metal Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke gazetemize yaptığı açıklamada ücretsiz izinde olan işçilerin basın açıklamasına destek olup olmayacaklarına dair net bir açıklamada bulunmadı. Konunun değerlendirileceğini söyledi. Teke şunları kaydetti:

 

“Öncelikle çoğunluğu edinmemizden sonra yapılan uygulama yetkimizi düşürmez. İşverenin itirazları sonrası biz de gerekli girişimlerde bulunduk. İnceleme yapıldığında, yetkiyi aldığımız tarihteki çoğunluk baz alınacak. Öte yandan zaten normal koşullarda dahi ağır işleyen bir yargı süreci, bu sefer pandemiden ötürü daha da ağırlaştı. Arkadaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgiliyiz. Durumları bizi de çok üzüyor, işverenin tutumu içimizi acıtıyor. Ancak bu süreçte fabrika önünde gerçekleşecek bir basın açıklamasının baskıyı ve ücretsiz izne çıkartılanların sayısını arttırma riski de var” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.