Yeşil alana atölye kondu!

Yeşil alana atölye kondu!

Gebze Küçük Sanayi Sitesi içinde, imar planında yeşil alan olarak görülen yer Gebze Belediyesi tarafından kiralandı. Zeminine beton dökülüp direk dikilen yer, atölyeye dönüşmek üzere.

Ülkemizde bir zamanlar Hazine arazilerine dikilen ve gecekondular çok yaygındı, şimdi atölyekondular türüyor. Gebze Küçük Sanayi Sitesi içinde, imar planında yeşil alan olarak görülen yer Gebze Belediyesi tarafından kiralandı. Zeminine beton dökülüp direk dikilen yer, atölyeye dönüşmek üzere.

YEŞİL ALAN OLARAK KAYITLI

Sultan Orhan Mahallesi sınırlarındaki Gebze Küçük Sanayi Sitesi içinde, imar planında ticari alan olarak kayıtlı 4485 ada 3 parselin hemen yanında, yol ağzındaki bölüm imar planında yeşil alan olarak kayıtlı. Söz konusu yer, imar planında yeşil alan olarak gözüktüğü için ada pafta numarası yok. Konu geçtiğimiz aylarda Gebze Belediye Meclisi’nin toplantısında da gündeme gelmişti.

BETON DÖKÜLÜP DİREK DİKİLDİ

Hasköy Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda KBB ve Gebze Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi, yeşil alanın belediye tarafından kiraya verilmesinin ardından içine konteyner konulduğunu, zeminine beton dökülüp direkler dikildiğini söyledi.

GERİ DÖNÜŞÜM YERİNİ ANDIRIYOR

Aldıkları duyuma göre yerin aylık 8 bin liradan kiraya verildiğini kaydeden Başçiftçi, “Kiralayan kişi tarafından oraya makasların getirildiğini de gördük. Atölye mi yapacak, fikrini bilmiyoruz. Bana söylenen beton direklerin demirlerini çıkarmak için kırma işi yapacak deniyor ama orada o işi yapamaz.Geri dönüşüm yeri gibi gözüküyor” dedi.

DENETİMDE AÇIĞA ÇIKACAKTIR

Belediyenin yeşil alanı kirayı verme durumunun olamayacağını kaydeden Başçiftçi usulsüz kiralamanın Sayıştay denetiminde de açığa çıkacağını belirtti. Belediye meclis toplantısında da konuyu gündeme getirdiğini belirten Başçiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bakacaklarını söylemesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını dile getirdi.       

 

yolagzi.jpg

 

basciftci-001.jpg

 

alan-003.jpg

 

plan-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.