‘Yeşil alan olarak kalmalı’

‘Yeşil alan olarak kalmalı’

 AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur gazetemize yaptığı ziyarette Gebze Askeri alanın yeşil alan olarak kalması yönünde çabalarının olduğunu...

 

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur gazetemize yaptığı ziyarette Gebze Askeri alanın yeşil alan olarak kalması yönünde çabalarının olduğunu belirtti. Vekil Okur, “Askeri alanın tamamının yeşil alan olmasını arzu ediyoruz. Bunu başaramazsak 200 dönümlük bir yerin yeşil alan olarak kalması yönünde başbakandan talebimiz olacak” dedi.

 

Gazetemize dün bir ziyaret gerçekleştiren AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur Gazetemiz İmtiyaz Sahibi İsmail Kadı ile görüştü. Bölgeye eğitim ve sağlık alanında ciddi yatırımların devam ettiğini ifade eden Vekil Okur, “Bölgemizde 18 tane okul inşaatı devam ediyor. 10 yeni okul için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık alanında Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan 400 yataklı hastane ile sağlık sorununu çözeceğiz. Bu hastanenin yapımı 2,5 yılda bitecek. Beylikbağı’ndaki sağlık ocağını semt polikliniğine çevirdik” dedi.

 

TÜBİTAK SAHİLİ HALKA AÇILMALI 

TÜBİTAK sahilinin halka açılması yönünde gerekli çalışmalara devam ettiklerini açıklayan Okur, “Eskihisar sahili tamamlandı. Ancak yarım kalan bir durum var. TÜBİTAK sahili ile Eskihisar sahili birleştirme yönünde girişimlerimiz devam ediyor” diyen Okur, “Eğitim alanında ise vekil öğretmen sayısında büyük düşüş var. Bölgemize yeni atanan öğretmenler göreve daha başlamadı. Bölgemiz zorunlu bölge ilan edilmesinden sonra eğitim alanında büyük sıkıntıları atlattık” şeklinde konuştu.

 

YEŞİL ALAN OLARAK KALMALI

Gebze’de bulunan ve TOKİ’ye devredilen Askeri alanla ilgili olarak ise Vekil Okur, “Buranın tamamının Gebze’nin nefes alacağı yeşil bir alan olmasını talep edeceğiz. Gebze’nin SEKA parkı gibi bir yer yapılması bölgeye değer katar. Askeri alanın tamamı olmasa da 200 dönümlük bir yerinin yeşil alan olarak kalması yönünde başbakandan bir isteğimiz olacak. 200 dönümlük alanın yeşil alan 100 dönümlük alanın ise eğitim alanı olarak verilmesi Gebze’nin gelişmesi yönünde önemli bir adım olacaktır” diye belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.