Yerel yönetimlerin bu tavrı seçimde aklımıza gelmeli

Yerel yönetimlerin bu tavrı seçimde aklımıza gelmeli

Gebze Sendikalar Birliği, Baldur Grevi ve Migros Depo direnişine destek ziyaretinde bulundu. GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir yerel yönetimlerin duyarsızlığına, “Bu tavırları seçim dönemi aklımıza gelmeli” diye tepki gösterdi

migros.jpg

 

Gebze Bölgesi’ndeki ilçe belediyelerinin ilçeleri sınırlarında grev ve direnişlerindeki sergilediği kayıtsız tavra tepki geldi. Gebze Sendikalar Birliği bileşenleri Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki grevdeki Baldur ve direnişteki Migros Depo direnişlerine destek ziyaretinde bulundu.

baldur-012.jpg

GSB sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir bu tür vakalarda gözden kaçan detayın yerel yönetimlerin ilgisizliği olduğunu hatırlatıp şunları kaydetti:

SORGULAMAK DURUMUNDAYIZ

eyup-akdemiiir.jpgtel-orgu.jpg

“Yerel yönetimlerin grev ve direnişteki işçiye ne katkı koyduğunu sorgulamak durumundayız. Bu şehrin insanları ve işçileri olarak bu yerel yönetimleri bizler belirliyoruz. Oya ihtiyaç olduğunda bize başvuruyorlar. Tarafgirlik noktasında siyasetimizi gözden geçirmemiz; grevimizde, direnişimizde ne kadar yanımızda olduklarını takip etmek ve sorgulamak durumundayız.

GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRMİYORLAR

Yerel yönetimlerin grevdeki işçinin ve ailesinin mutfağındaki gıdasından grev, direniş yerinde fiziki ve temel ihtiyaçlarına kadar bu ihtiyaçların karşılanmasında yükümlülükleri var. Kendi içimizle dayanışma ile tesis etmeye çalışıyoruz ama aslolan, görevini yapması gereken yerel yönetimler görevini yerine getiremiyor. Her mücadelede yaşadığımız bu süreçten, seçim zamanı geldiğinde kafamıza bir şeyler kazınmalı. Seçim döneminde aklımıza bir şeyler gelmeli. Davranışımızı, duruşumuzu ona göre ortaya koymak durumundayız.”

GENİŞ HEYETLE, CHP İLE

EŞZAMANLI ZİYARET

Ziyaret heyetinde GSB bileşeni sendikaların başkan, yönetici ve üyeleri ile birlikte eşzamanlı olarak CHP İzmir Milletvekili Avukat  Sevda Erdan Kılıç, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi de yer aldı. BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın konuk heyeti selamlayıp bilgilendirdi.

SINIFIN GÖZÜ KULAĞI BURADA

Aydın, “78 gündür işçi sınıfının gözü kulağı burada. Buradaki kazanç, tüm işçi sınıfının olacak. Bu ziyaretler önemli. Başta GSB’ye, siyasi parti temsilcilerine desteğinden ötürü teşekkür ederiz” dedi. Ardından ilk sözü GSB Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir’e verdi. Akdemir konuk CHP heyetini GSB’ye dair bilgilendirerek sözlerine başladı. Türkiye’ye örnek olan birlikteliğin bugünkü sürdürücüleri olduğunu söyledi. Gündem yoğunluğundan ötürü Baldur Grevi’ni destek ziyaretinde gecikmeli yaptıklarını kaydeden Akdemir ayrıca özetle şunları söyledi:

HER MÜCADELE ÖRNEK OLMUŞTUR

 

mucadele-001.jpg

“Baldur grevinde mücadele sonuç alana kadar sürecek. GSB olarak hem takipçisi hem maddi manevi destekçisi olacağız. Buradaki mücadele sonuç alınamadığı takdirde Gebze ve Türkiye kamuoyunda çok ciddi olumsuz etkileri olacaktır. Gebze’deki her mücadele Türkiye’ye örnek olmuştur. Bunu işveren de bilmeli.

TEL ÖRGÜLER GÖNÜLLERE SET KURAMAYACAKTIR

 

tel-orgu.jpg

Tel örgüleri görünce Flormar direnişi aklıma geldi. İşçilerin gözgöze gelmesini engellemek için konulan bu tel örgüler aslında gönüllere set kuramayacaktır. Gözle görülen şey değişkenlik gösterebilir ama buradaki bağ gönülden kuruldu. Mücadele gönülden. Böyle zor şartlarda, kış ve pandemi koşullarında, bu zorlukta mücadele etmek kararlılık, samimiyet, birlikte mücadele gerektirir. Bunu da BMİS Gebze 1 No’lu Şube başarıyla gösteriyor. Sonuna kadar götürülecek.

SABIRLA, ÖZVERİYLE…

Türkiye’de örgütlenmek kolay değil. Engelleri çok. İşverenlerin ‘orman kanunu’ diye tabir ettiğimiz hukuksuz davranışlarıyla birlikte hukukun da uzun sürmesinden kaynaklı uzun soluklu süreç. Sabırla, özveriyle mücadele ederek bu süreçlere kadar getiriyoruz.

KATMA DEĞERLİ İŞÇİ

HÜKÜMET’İN DE ÇIKARINA

Öncelikli olarak hükümetlerin, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırması için çok ciddi çalışma yapması gerekiyor. Çünkü örgütlenme demek Türkiye ekonomisi açısından da önem arz ediyor. Katma değerli işçi, Hükümet’in kasasına para girmesi demek. Hükümet’in çıkarlarına da uygun bir davranış biçimi aslında bu.

BU ÜLKENİN KAZANCI DEMEK

Bu ülkenin, bu şehrin insanları burada kazandığı her kuruşu bu şehirde bırakıyor. Toplu sözleşmeye dair her çalışma metodu bu ülkenin ve insanların kazancı demek. Hükümet, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması çalışmasını yapmakla yükümlü. Tüm siyasi partiler ve sendikalar bu engellerin kalkması için gerekli çalışmaları yapmak durumunda.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.