Yerel seçimde referansımız Hürriyet

Yerel seçimde referansımız Hürriyet

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, AKP çevrelerinin Çayırova dâhil olmak üzere gerek İzmit gerekse İstanbulun CHP’li belediye başkanları üzerinden propagandasını yorumladı. Soyluçiçek, “KBB'ye aday olur, olmaz... Referansınımız Hürriyet" dedi

** CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, AKP çevrelerinin Çayırova dâhil olmak üzere gerek İzmit gerekse İstanbul Büyükşehir’in CHP’li belediye başkanları üzerinden propagandasını yorumladı. Soyluçiçek, “Büyükşehir’e aday olur olmaz ayrı mesela ama Fatma Kaplan Hürriyet her icraatıyla yerel seçimdeki referansımızdır” dedi

 

Seri röportaj…(1)

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Örgütü’nün 15 Aralık 2019 günü gerçekleşen beşinci olağan kongresinde Çayırova Kadın Kolları’nın eski Başkanı Suna Çınar ve parti üyesi Binali Eniş ile yarışarak ilçe başkanlığına seçilen Cihan Soyluçiçek geride kalan yaklaşık 14 ayı ve önümüzdeki asgari 10 ayı, ama mevcut dönemin 22 ay daha süreceğine dair öngörü üzerinden yanıtladı.

BİR SENE ERTELENEBİLİR

 

referans.jpg

Soyluçiçek genel merkezin 2020 yılının ortasına sarkan kongresi, olası erken seçim veya vaktinde olsa dahi büyük kongre ile genel seçim arasındaki zaman darlığından ötürü genel merkezin yetki kullanarak tüm örgütlerde seçimi bir sene erteleme olasılığının bulunduğunu kaydetti. 2019 yerel seçiminde Çayırova ölçeğinde sağlanamayan Millet İttifakı’na dair, “Dünü tartışmam, geride kaldı. Ama geçmişten ders almalı. 2024’te Çayırova’da Millet İttifakı sağlanmalı” dedi. 

HEPSİ TÜRKİYE’NİN, HÜRRİYET

ÇAYIROVA VE KOCAELİ’NİN…

Soyluçiçek, AKP çevrelerinin Çayırova dâhil olmak üzere gerek İzmit gerekse İstanbul Büyükşehir’in CHP’li belediye başkanları üzerinden propagandasını yorumladı. Soyluçiçek, “Kocaeli Büyükşehir’e aday olur olmaz ayrı mesela ama İzmit Belediye Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet her icraatıyla yerel seçimdeki referansımızdır. CHP’li tüm belediye başkanları da Türkiye’ye referanstır ” diye konuştu. Soyluçiçek şöyle devam etti:

11 İLÇENİN HEDEFİNDE İZMİT VAR

“İzmit Belediyesi’nin bu dönemki her icraatının ilçemiz Çayırova dâhil ilimizin diğer 11 ilçesinde pozitif/negatif etkisi olduğuna/olacağına dair tespite ben de katılıyorum. Farkındaysanız, Çayırova dâhil olmak üzere İzmit hariç ilimizdeki diğer tüm ilçe belediyelerinin hedeflerinde İzmit var. Normal koşullarda İzmit Belediyesi’nin siyasi rakibinin İzmit’teki diğer partiler veya belediye başkan adaylığını düşünen diğer partililer olmalı.

HÜRRİYET BAŞARDIKÇA CHP VE

MİLLET İTTİFAKI’NIN OYU ARTACAK

Bir Çayırova Belediyesi’nde İzmit’in konuşulması bana hiç mantıklı gelmiyor. Ama o troller diye tanımladığımız kişiler, ciddi anlamda birini sahiplenip İzmit’te başlayan hareketin yukarıya çıkmasını engellemek amacındalar. Çünkü şunu iyi biliyorlar. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başarılı oldukça Millet İttifakı’nın ve CHP’nin il genelindeki oyları artacak ve Büyükşehir’i zorladığının da çok farkındalar.

HÜRRİYET MİLLET İTTİFAKI’NIN

İLİMİZDEKİ ANAHTARIDIR

Düşünün. İzmit Belediyesi’nin İzmit ilçesi dışındaki ilçelerde reklam panolarındaki çalışması Çayırova Belediye Meclisi konusu değil bence. O mecliste konuşulması gereken Çayırova İlçe sınırlarındaki hizmettir. Ama önümüzdeki yerel seçimde Büyükşehir’de CHP veya Millet İttifakı’nın adayı her kim olursa olsun referanslarının Başkan Hürriyet olacağını biliyorlar. Başkan Hürriyet’in Büyükşehir’e aday olup olamayacağını bilemeyiz. Belki o günkü şartlarda aday olmaz ama Fatma Hanım günümüzde CHP ve Millet İttifakı’nın Kocaeli’deki anahtarı.”

ÇÜNKÜ İSTANBUL İLE İÇ İÇEYİZ

Çayırova’da CHP’nin yerel iktidarda olduğu Büyükşehir Belediyeleri’nden İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun icraatlarının da AKP çevrelerince propaganda konusu edildiğini hatırlattığımız Soyluçiçek şunları kaydetti: İstanbul’da bizim dibimizde. Birçok anlamda özellikle Çayırova ile İstanbul iç içe.

ÇALIŞMAK İÇİN GÜNÜBİRLİK GİT GELLER

Sanayilerimiz ortak noktada. Dolayısıyla burada İstanbul’u konuşma sebepleri; İstanbul’daki işçilerin çalışmak için Çayırova’ya gelmesi Çayırova’daki işçilerin de aynı şekilde İstanbul’a gitmesidir. Bu önemli bir etken ve ilçemizde siyasi iktidar da ciddi anlamda İstanbul Büyükşehir’e de yükleniyor.

YANDAŞLARA KAYNAK

AKTARDIKLARI KASAYDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; İstanbul’un dağınık bir siyasal yapısı olmasından ötürü siyasal olarak değil ama parasal olarak AKP’nin güçlü bir kalesi, İstanbul’u aldığında yandaşlarına para aktaracak en büyük kasaydı. Yine o kasalardan biri Ankara’dır. Ama biz Batı’da yer aldığımız için İstanbul Büyükşehir ve İzmit bizim için en gözde belediyeler.”

 

gida.jpg

İKİ SENE SONRA GIDA KOLİLERİYLE GELDİ: Fatma Kaplan Hürriyet, milletvekilliği döneminde Gebze’de özellikle Beylikbağı Bölgesi’ndeki tapu mücadelelerine verdiği destekle sık sık gündemde yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde partisinden İzmit Belediye Başkanı adayı gösterilip seçilince bölgemizden doğal olarak ayağını kesen Hürriyet uzun bir aradan sonra, 28 Ocak’ta Çayırova Şekerpınar’daki Baldur Grevi'ne İzmit Belediyesi’nin erzak desteği ile yine geldi. Hürriyet’e CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ve yönetimi de eşlik etti. 

 

**

Apolitik seçmen “CHP bizi

korkuttukları gibi değil” diyor

 

apolitik.jpg

CHP’nin mevcut tüm belediyelerinin CHP iktidarına giden yolda anahtar ve referans olduğunu belirtip o yüzden referansları en iyi yönde kullandıklarını kaydeden Soyluçiçek, “Referans gösterip her icraatlarını propaganda olarak değerlendirdiğiniz İmamoğlu ve Hürriyet başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarının Çayırova’da sokakta, halkta karşılığı nedir. Ne gözlemliyorsunuz?” şeklindeki sorumuzu, “Apolitik insanların dediği şu: ‘Evet. CHP’li belediye başkanları gerçekten hizmet ediyor ve bizi korkuttukları gibi değil.’” diye yanıtladı. Soyluçiçek şöyle devam etti:

HALKA EN ÇOK DESTEĞİ

CHP’Lİ BELEDİYELER VERDİ

Çünkü ne dediler: ‘Belediyeleri CHP alırsa yardımlar kesilecek.’ Halbuki özellikle pandemi sürecinde yaşadık. En çok reklam yaptıkları bu olayda, hiçbir şey vermeyeceğimizi iddia etmelerine karşın halka en çok destek veren CHP’li belediyeler olmuştur. Pandemi sürecinde CHP’li belediyeler sıcak yemek servisine kadar halka destek aktarmayı başarmıştır. Üstelik daha güzel, daha planlı ve etkin şekilde, aynı zamanda insanları rencide etmeden bu yardımları hayata geçirdiler.”

 

**

KONUTLAR BÜYÜK İHTİMALLE BEDELSİZ TAHSİS EDİLECEKTİR

Sazlıdereli’ye konutları

Kent Konut yapmalı

 

sazlidere-003.jpg

Gerek Çayırova gerekse Kocaeli gündemine ilk CHP Çayırova İlçe Örgütü tarafından getirilen, CHP İl Örgütü’nün sürüklediği, AKP İl Teşkilatı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kabullendiği Sazlıdere konusunu da sorumuz üzerine değerlendiren Başkan Soyluçiçek, “Sazlıdere’ye dair sizlere söylendiği gibi bizlere de söylenen çalışmaların devam ettiği, halka müjdeyi beraber vereceğimiz şeklinde oldu” dedi. Soyluçiçek ayrıca şunları kaydetti:

BÜYÜK İHTİMALLE BEDELSİZ

KONUT TEMİNİ OLACAKTIR

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın bize böyle sözlü, resmi bir taahhüdü var. Büyükşehir Meclisi’nde de bu konu CHP’li meclis üyelerimiz tarafından soruldu. Bakanlık ile çalışmaların devam ettiği belirtildi. Büyük ihtimalle onaylandığında işlem; ücretsiz ve sıfır bedelle Sazlıdere sakinlerine konut temini olacaktır.

KENT KONUT VARKEN

TOKİ’YE İŞ YAPTIRILIYOR!

Sazlıdere’de şöyle bir sıkıntı var. Devlet genelde AKP döneminde hep bu yolu kullanıyor ya. Kocaeli’nde Büyükşehir’e bağlı Kent Konut var. Kocaeli’nde konut işini en iyi yapması gereken, rant varsa bile garibanlara yansıtılacak şekilde bu paranın kullanılması gerekiyor, ama çok gariptir ki Kent Konut duruyor. TOKİ’ye iş yaptırılıyor, TOKİ’ye peşkeş çektiriliyor. En son Gebze’deki askeri kışla meselesinde de benzer durum yaşandı.

KENTLERİN FİZİKSEL

YAPISINI BOZUYORLAR

AKP aslında halka ait, denetlenebilir kurumları ekarte etmek için onların yatay profilinde bir firma kuruyor. TOKİ şu anda AKP’nin yatırımlar konusunda en çok para aktardığı bir kurum. Üstelik TOKİ ihaleleri kendi yapıyor ve kat yüksekliği başta olmak üzere TOKİ’ye her şey serbest. Konut için gittiği yerde belediye muhalefette ise onların bile müdahale edemediği zaman o kentin fiziksel yapısını bozacak gücü de elinde tutuyor. Bu konuda bizim eleştirimiz çok. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı umarım Sazlıdere’de Kent Konut’u kullanır. Çünkü Kent Konut, Kocaeli’nin malıdır.”

yurume-003.jpg

 

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Sazlıdere’de saha incelemesini 24 Ekim 2020’de, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, her iki belediyenin bürokratları ve meclis üyeleri, AKP ve CHP Çayırova İlçe Başkanları ve yöneticileri eşliğinde 24 Ekim 2020’de yapmıştı. (Fotolar: Gazetemiz arşivi)

 

**

Troller her yerde ayakta

 

Çayırova Belediyesi’nde 04 Şubat’ta grevin eşiğinden dönüldüğü, TİS mesai bitiminde de imzalanmayınca belediye işçilerinin toplanıp kısa süreli greve çıktığı esnada belediye önünde yaşanan tartışmayı sorduğumuz Soyluçiçek şunları kaydetti: “Türkiye’de şu var. Belediyelerde başkanlığa ve meclis üyeliğine seçilenler genelde hizmet için gelirler. CHP’nin kazandığı yerlerde ise belediye başkanlarına meclis üyeleri aracılığıyla engeller konuyor. AKP’li meclis üyeleri siyasal, partizan gücünü kullanarak ciddi anlamda CHP’li belediyelerin kötü bir imajla anılması için çabalıyor. Aynı şekilde, kadroları da öyle.

04 Şubat Perşembe günü akşamı hiçbir parti ismi anmadan Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin emekçinin hakkını vermesi gerektiğini savunduğumuzda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni olumsuz örnek olarak göstermeye çalışan belediye çalışanı (Serdar Küçük) hiçbir şeyden haberdar bile değil. Ama belediyelerin içinde ciddi trolleri var. Bu troller her yerde ayakta.

Belediyelerimiz bu yüzden engelleniyor ama buna ve bu kişilere rağmen CHP’li belediyeler iyi hizmetler yapmaya devam ediyor. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Gücünü halktan almayanın hiçbir şekilde başarılı olma şansı yok.”

ziyareeet.jpg

 

SİTE YÖNETİCİSİNDEN TEK ADAYA ÖZEL EV TOPLANTISI: Perşembe akşamki video kayıtlarına göre bir veya iki arkadaşı ile birlikte Soyluçiçek’i siyaset yapmakla suçlayıp engellemeye çalışan Serdar Küçük, Çayırova Belediyesi’nde sosyal işler sorumlusu olarak görev yapıyor. Çağdaşkent’te oturan ve yerel seçim döneminde de bir blokta yöneticilik de yapan Küçük, site yöneticisi sıfatıyla ilçedeki belediye başkan adaylarından sadece AKP’li Bünyamin Çiftçi’yi vatandaşla buluşturan bir ev toplantısına da imza atmıştı. Küçük'ün basına sızdırdığı başka emsal toplantı olmamasından sebep siyasi ahlak, etik, terbiye ve edepte ne derece yeri olduğu tartışmaya açık şekilde, site yöneticiliğini kullanarak sadece Çiftçi'yi ağırladığı sanılıyor.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.