“Yenilgi kaygısı yaşıyoruz”

“Yenilgi kaygısı yaşıyoruz”

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay Ankaragücü maçının ardından düzenlenen basın toplantısında Türk antrenörü olarak yenilgi kaygısı yaşadıklarını belirtti.

TFF 1. Lig'in 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Kocaelispor'da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay maçın ardından farklı açıklamalar yaptı. Maçı değerlendiren ve doğru oyunu oynayacaklarının altını çizen Akçay şu şekilde konuştu: Ankaragücü maçı bizim için önemli bir müsabakaydı. Buraya puansız geldik ve şu an puan alarak dönüyoruz.

 

“İYİ ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Bu maçta gerek fiziksel gerek de taktiksel değerler lehimize olmasına rağmen kaybettik. Saha duruşumuz iyi, fiziksel olarak son on dakikaya kadar alanda durduk ama gol pozisyonunda bulunamadık. Fakat doğru oynamaya yönelik isteğimiz devam ediyor. Teknik ve taktik tavırlar gelişmesi en kolay olan tavırlardır. Bu ligde ilk defa oynuyoruz. Yabancı gibi görünebiliriz fakat doğru oyunu ve saha duruşunu iyi çalışmamız gerekiyor. İlk 38 dakika şut atılamadı. Bunu dikkat alacağım.

 

“TEDİRGİNİM”

Sahada rakip takımın hocası için birinci dakikadan itibaren söylenenler var. Benim Türk antrenör olarak kaygılarım var. Türk antrenörü hiç de geride değil fakat biz kaygılanıyoruz. Biz ne zaman paket olacağız diye beklemedeyiz. Birkaç teknik adamımın sözleşmesi çok güçlü ve camiası ile barışık. Onların dışındaki teknik adamların camiayla barışık veya sözleşmesi güçlü değil. Bu futbolun kaliteli olması yöneticilerden geçer.

 

“BİZDE YAŞANABİLİR MİYDİ?”

Eğer bir takım başarılı oluyorsa bunun müsebbibi yönetimdir, eğer bir takım başarısız oluyorsa bunun da birinci müsebbibi yönetimdir. Bir yığın eğitim alıyoruz. Gençler, aşağıdakiler, alt yapıdakiler… Benden de kat kat iyiler var. Sadece anlayışı değiştirilelim. Almanya’da Nürnberg maçına gittim. 52 bin seyirci var. Nürnberg sahasında 2-0 yenildi ve küme düştü. Tüm tribünler beyaz mendil salladı. Düşen takım ise tribünleri dolaşarak alkışla gitti. Sizce Türkiye’de böyle bir şey yaşanabilir mi? Sahaya ayakkabılar, telefon, terlik yağardı.

 

“DAHA HIZLI OYNAMAMIZ LAZIM”

35 yıldır bu oyunu oynatıyorum. Futbolculardan istediğimiz şey hızlı oyun. Bunu yapabilmemiz için oyuncularımızın da hızlı oynaması ve hızlı düşünmesi lazım. Bunu sağlarsak başarabiliriz. Neden Edirne’den öteye gidemiyoruz sorusunun yanıtı da hızlı ve doğru oyunu oynayamamaktan ileri geliyor. Kenar oyuncularımızın eksikliklerinin yanında onları harekete geçirecek pasların atılması da önemli. Tedirginlik ve baskıdan ötürü zaman zaman yavaş oynadık. Bizim daha hızlı oynamamız lazım.

 

“KÜLÜPÇÜ BİR TEKNİK ADAMIM”

Ben teknik adamım ama kendimden önce kulüpçü bir teknik adamım. Bazı oyuncuları kulübün maliyetini de düşünerek getiremedik. Bu ülkede iflas etmiş kulüpler var. İyi ki de getirememişiz. Kulüpler batarsa biz nereye gideceğiz. 8 Eylül’de transfer süreci bitiyor. Bir oyuncu ile anlaştık. Bir ihtiyaç daha duyulur ve yönetim de bana “Alabiliriz” derse alırız. Takımda alternatiflerimiz var. Sağ bekte Mehmet Taş ve Diogo da oynayabilir. TFF’nin liste talimatı ile ilgili de sorun yaşıyoruz, bu uygunluk kriterleri elinizi kolunuzu bağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.