Yenikent’te çile yıl sonuna kadar sürecek

Yenikent’te çile yıl sonuna kadar sürecek

Gebze Yenikent’te metro inşaatından sebep hafriyat dağı CHP Grubu tarafından meclis gündemine getirildi. Başkan Büyükgöz kazı çalışmalarının takvime göre yıl sonunda tamamlanacağını söyledi

Gebze OSB – Darıca metro hattı çalışmasından ötürü Gebze’nin Yenikent Mahallesi’ndeki hafriyat atıklarından oluşan dağ görünümündeki atıkların çilesi, en az yıl sonuna kadar sürecek. Bir süredir kent gündeminde yer edinen sorun Gebze Belediye Meclisi’ne de CHP Grubu tarafından verilen soru önergesi ile getirildi. Önergede döküm alanının kime ait olduğu, yerin belediyeye ait olması halinde hangi yönetmelik ile verildiği, kullanıma dair bedel alınıp alınmayacağı, hafriyat yığının çevreye verdiği zararlar gibi sorular yönetildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz soruların rakam içerikli olanlarına yazılı yanıt vereceklerini belirtip şunları kaydetti:

 

ORJİNAL HALİYLE TESLİM EDİLECEK

“Bize verilen çalışma takvimine göre o bölgede metro kazı çalışmaları bu yılsonuna doğru. Mekanik ve elektronik sistemlerin süreci başlayacak. Geçici depolama zorunluğu oluşuyor. Yağmurlu havalarda döküm sahasına götüremiyorlar. Gece saatlerinde de döküm sahasına gidilemiyor. Geçici depolama alanı ihtiyacı oluyor. Kazı çalışmaları sonrası, orada birikmiş ne kadar varsa kaldırılacak. Önümüzdeki süreçte orijinal haliyle teslim edilmiş olacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.