Yeni Vergi Dairesi binası için ihale yapıldı

Yeni Vergi Dairesi binası için ihale yapıldı

Yeni Vergi Dairesi binası ihalesi valilik kompleksindeki YİKOP toplantı salonunda gerçekleşti. Muhammen bedeli 712 milyon TL olan bina için ihaleye tek istekli olarak katılan Yavuz Dekorasyon ve Mektek Yapı ortaklığı 952 milyon TL teklif verdi. 

Binası ağır hasarlı olduğu için boşaltılan Vergi Dairesi Başkanlığı için yeni yapılması planlanan Vergi Dairesi Başkanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı binasının ihalesi yapıldı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) toplantı salonunda yapılan ihaleye sadece bir istekli katıldı. Komisyon Başkanı Yatırım İzleme Müdürü Emrah Çalış’ın yaptığı ihalede muhammen bedel 712 milyon 964 bin lira olarak açıklanırken tek istekli olan Yavuz Dekorasyon ve Mektek Yapı ortaklığı 952 milyon lira teklif etti.

FARK 240 MİLYON
Tapuda Körfez Mahallesi'nde bulunan İSU’nun arıtma tesisinin yanındaki araziye yapılmasına karar verilen Vergi Dairesi Başkanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı binası ihalesine katılan Yavuz Dekorasyon ve Mektek Yapı ortaklığı muhammen bedelin üzerinde teklif verdi. Yeni bina için belirlenen yaklaşık maliyet 712 milyon iken firma 952 milyon lira teklif verdi. Muhammen bedel ile isteklinin teklifi arasında 240 milyon lira fark olması ve yeterli rekabet ortamının oluşmaması ihalenin iptal olmasına neden olabilir.

BİN GÜNDE TAMAMLANACAK
İhalesi yapılan Vergi Dairesi Başkanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı 2 bodrum kat üzerine 4 normal ve bir çatı katından oluşacak. Toplam 52 bin 402 metrekare inşaat alanına sahip olan Vergi Dairesi binası tek blok halinde inşa edilecek. Binanın bodrum katları 505 araçlık kapalı otopark kapasitesine sahip olacak. Akıllı bina teknolojisine uygun olarak inşa edilecek binanın enerjisi binanın çatısına kurulacak güneş enerjisi panellerinden elde edilecek. Bugünkü ihaleyi kazanacak firma bin günde inşaatı tamamlayarak Yeni Vergi Dairesi binasını teslim edecek.
Haber: Abbas ÇAKAR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.