“Yeni ticaret” satanın da  alanın da ahlakını bozdu

“Yeni ticaret” satanın da alanın da ahlakını bozdu

12 Eylül darbesinin en ağır tahribatının güvene dayalı ticaretin kredi kartlı ticarete dönüşüm olduğu belirten Fahrettin Taşkaya yeni modelin esnafın da, müşterinin de ahlakını bozduğunu söyledi

  Çayırova’da Esnaflar Derneği kurucu yöneticiliği de yaptınız. Darbenin esnaf, ticaret hayatı üzerindeki etkilerini ahlakı merkeze alarak sorgular mısınız?

 

-       Darbe sonrası siyasi konjonktür değiştiği gibi ticari konjonktürde de değişime gidildi. Esnaf güvene dayalı ticaret yaparken hayatımızda dışa açılım politikasına göre Dolar, Mark gibi döviz girdisi olurken aynı zamanda özel bankalarda hayatımızda yer etmeye başladı. Buna mukabil kredi kartları ve faizin envaisi girdi. Ticaretin bu yeni şeklide hem esnafımızı hem de alışveriş yapan insanımızı ahlak erozyonuna uğrattı maalesef.

 

-       Özellikle bankaların Türk ticari hayatına girmesi hem esnafı hem de esnaftan alışveriş yapan inşamızı sıkıntıya soktu. Bu sıkıntıların neticesinde de hem insanımız hem de esnafımız ahlaki olarak bozuldu.

 

fahrettin-taskaya-1.jpg

 

Darbeyi ailecek sağlam yaşadık

Fahrettin Taşkaya ile röportajımız 16 Eylül akşamı, akşamın ilerleyen saatlerinde oldu. 17 Eylül tarihli gazetemiz matbaadan çıkmıştı. Bugün konuk olacağı sayfanın manşetinde, Emine Büyüksütçü’ye ait, “Orada 10 yıl ders anlatmıştık. Ölümü Adıyamanlı’dan oldu” başlığında içini çekip anlattı: “Darbeyi ailecek sağlam yaşadık.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.