Yeni sınav sistemi açıklandı

Yeni sınav sistemi açıklandı

  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerini alacak sistemi açıkladı. Yeni sistem sayesinde öğrencilerin arkadaşları...

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerini alacak sistemi açıkladı. Yeni sistem sayesinde öğrencilerin arkadaşları ve aileleri ile daha çok vakit geçirebileceğini belirten Avcı, "Sınava geç kalma hastalıktan dolayı sınava girememe kaygıların ortadan kaldırıyoruz. Bu uygulama uzun yıllardan beri üzerinde çalışılan ve alt yapısı hazırlanan bir çalışma. Okul ve sınıftaki kazanımları ön plana çıkarıyoruz." dedi.

2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezî olarak gerçekleştirilecek. Merkezi değerlendirme kapsamında şu dersler yeri alıyor; “Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük.” Bakan Avcı, bu yıldan itibaren uygulanacak yeni ortaöğretime geçiş sistemini açıkladı. Avcı, 40 bin öğretmeni Milli Eğitim ailesine dâhil edeceklerini belirten Avcı, yaklaşık 60 bin öğretmenin isteğe bağlı bir şekilde yer değiştirdiğini söyledi. 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren ortaöğretime yerleşim sisteminde yaptıkları güncellemeyi tanıtmak amacıyla bugün ki toplantıyı düzenlediklerini belirten Avcı, “Uzun yıllara dayanan bir çalışmanın sadece bir kısmını oluşturuyor bu çalışma. Bakanlık olarak eğitim ve öğretimin çok dinamik bir süreç olarak değerlendiriyoruz. Kısa vadede merkezi sistemi kaldırıyoruz. Okul ve sınıftaki kazanımları ön plana çıkarıyoruz. Test sınavı yerine açık uçlu sınavlar yapacağız. Fatih kapsamından öğrencilere dağıtılan tabletlerden yararlanmayı planlıyoruz. Uzun vadede ise öğrencilerin orta öğretim kurumlarına yerleşmede sadece eğitim öğretim süreci değil onların sosyal sanatsal ve sportif etkinliklerinin değerlendirildiği ve bu yeteneklerin güçlendirildiği bir çalışmayı hayata geçiriyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.