Yeni kardeş Bulgaristan’dan

Yeni kardeş Bulgaristan’dan

Gebze Belediye Meclisi’nde şubat ayı olağan toplantısı durağan geçti. Bulgaristan Cumhuriyeti Haskova İli Stambolovo İlçe Belediyesi ile kardeş belediye olundu

Gebze Belediye Meclisi’nde şubat ayı olağan toplantısı, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Ek gündem maddesiyle birlikte toplam 32 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı sakin geçti.

GÜVENÇ İYİ PARTİ GRUBUYLA

AKP’den istifa ettikten sonra geçtiğimiz ay İYİ Parti’ye geçen Sadık Güvenç yeni partisiyle ilk defa toplantıya katılıp İYİ Parti Grubu ile birlikte oturdu.

PARKLARA İSİMLENDİRME

Gündemin yedinci maddesinde belediye sınırlarında isimlendirilmeyen 7 parka verilen isimler onaya sunuldu. İstasyon’da bir parka Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, Yenikent’te bir parka Yenikent Skate Park Alanı, İstasyon’da bir parka Şehit Polis Memuru Kenan Canbaz, Denizli’de bir parka Nilüfer Bahçesi, Yağcılar’da bir parka Nergis Park Alanı diye isimlendirme yapılırken Balçık Mahallesi’ndeki kız Kur’an kursu bahçesi de Yazar Şule Yüksel Şenler Bahçesi diye adlandırıldı.

CHP’DEN İTİRAZ

Yazar Şule Yüksel Şenler, 2019 yılının Ağustos ayında vefat etmişti. CHP Grubu, bu isimlendirmeden dolayı itiraz etti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, CHP’lilerin yazar Emine Şenlikoğlu ile Şule Yüksel Şenler’i karıştırdığını söyledi. Şenlikoğlu kimi açıklamalarıyla çok büyük tepki çekmişti. Ancak CHP Grubu, Büyükgöz’ün söylemiyle ikna olmadı ve ret oyu kullandı. Parklara yeni isimler, oy çokluğuyla kabul edildi.

İYİ PARTİ ÖNERGE TEKRARLADI

Toplantıda İYİ Parti Grubu, 2021 yılının Eylül ayı toplantısında gündeme getirdiği bir konuyu tekrar hatırlattı. Fatih Devlet Hastanesi’nin ön tarafındaki metro çalışmalarının yapıldığı bölgede şimdiye kadar 26 maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası gerçekleştiği belirtilip buradaki otobüs durağının yerinin değiştirilmesi istendi. Ayrıca Hacı Halil Mahallesi, 1209 Sokak’ta yapılan yoncanın Tatlıkuyu bölgesinden E5’e yönelmek isteyen geniş araçların dönüş yapmasına imkan vermediği belirtilip düzenleme yapılması talep edildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de konuyla ilgilenileceğini kaydetti.

YENİ KARDEŞ: STAMBOLOVO

İmar komisyonuna dair iki rapor oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin 18’nci maddesinde Bulgaristan Cumhuriyeti Haskova İli Stambolovo İlçe Belediyesi ile Gebze Belediyesi arasında kardeş şehir olunması oy birliğiyle karara bağlandı.

KREŞ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Fatih Devlet Hastanesi’nin olduğu bölgede, bir zamanlar Gebze Kent Konseyi olarak kullanılan binanın 7/24 esasıyla hizmet verecek kreşe dönüşmesi için Gebze Belediyesi iştiraki Güzide Sosyal Hizmetler Limited Şirketi’ne yetki verilmesi ile kreş görev ve çalışma yönetmeliğinin kabulüne ilişkin teklif CHP Grubu’nun ısrarı üzerine komisyona havale edildi.

ASANSÖR BAKIMINDA YENİ PROTOKOL

12 gündem maddesinin komisyonlara havale edilip birinin ertelendiği, 16 gündem maddesinin oy birliğiyle, üç gündem maddesinin oy çokluğuyla kabul edildiği meclis toplantısında asansör muayene ücretlerine dair protokol için Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e yetki de verildi. Başkan Büyükgöz, belediyenin yüzde 10 tutarındaki gelirinden feragat ettiğini, bunun da vatandaş faydasına olacağını belirtip taban fiyatın, 2021 fiyatının da altında olacağını söyledi.

Gebze Belediye Meclisi’nde mart ayı olağan toplantısı, 01 Mart Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek.  

 

buyukgoz-002.jpgakp-020.jpgchp-035.jpgiyi-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.