Yeni dönemde yeni metot

Yeni dönemde yeni metot

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı’na yeniden seçilen Yaşa Erdoğan önümüzdeki iki yıla dair yeni bir çalışma yöntemi hazırladıklarını ve hep birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

CHP Gebze Kadın Kolları’nın dördüncü olağan kongresinde başkanlığa yeniden Yaşa Erdoğan seçildi. Kongrede seçime Yaşa Erdoğan başkanlığındaki tek listeyle gidildi. Göreve atamayla gelen Yaşa Erdoğan, kongre neticesinde seçilmiş başkan unvanı da edindi. Bin 123 üyenin oy hakkının olduğu ancak katılımın çok zayıf kaldığı kongrede divan CHP Gebze İlçe eski Sekreteri ve parti eğitmeni Dilesen Karataş başkanlığında CHP Gebze İlçe Sekreteri Kezban Ay Şenlik ve İlçe Eğitim Sekreteri Cemre Öğüt’ten oluştu. Kongrede başkanlığın yanı sıra 10 asil ve 10 yedek yönetim kurulu ile 53 il delegesi blok listeyle gidilen seçimle belirlendi.  
CHP Gebze İlçe Örgütü’nde gerçekleşen kongreye CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ile eski başkanlar ı Sevim Korkmaz Pekyörür ve Hülya Yolcubal, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze İlçe eski başkanları Musa Yılmaz, Güner Anlar Baş ve Yakup Yılmaz, eski ilçe kadın kolları başkanları Kıymet Ayan ve Arzu Çakmak Pehlivan, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın üye katıldı.

SÜRECİ DOĞRU DEĞERLENDİRMELİYİZ 
CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan kongrenin açılışında yaptığı konuşmada son yerel seçimlerde İzmit ve İstanbul’un hak ettiğini almasına karşın Gebze’de bahar rüzgârının yakalanamadığını söyledi. Erdoğan, “Kongreler sürecini doğru değerlendirerek yönetimler oluşturmalıyız” dedi. AKP iktidarının 17 yılda ülkeyi getirdiği nokta kamu hizmetleri rantiyecilerin eline bıraktı. CHP’nin seçilmiş kadrolar olarak kendi başarı hikâyemizi yazmalıyız. Siyasetteki yöntemlerimizi değiştirmeliyiz” dedi.

SİYASET TEKNİĞİMİZİ YENİLEMELİYİZ

Konuşmasında AKP iktidarının ülkede yol açtığı tahribatlara da yer veren Erdoğan, “Biz CHP’nin seçilmiş kadrolarının görevi toplumda gerçeklerin farkındalığını yaratacak çalışmalar yapmaktır. Siyaset yapma yöntem ve tekniklerimizi yenilemeliyiz. Siyasette görev alma şeklimiz sağcı yöntemlerin demir disiplini yerine gönüllülük esasına dayalı olmalı ancak keyfi olmamalıdır. Çünkü halkımızın ihtiyaçları bizlerin keyfinden daha önemlidir” diye konuştu. 

YENİ ÇALIŞMA METODU 

Yaşa Erdoğan kongrede sandığa gidilmeden önce bir kez daha söz alarak önümüzdeki iki yıl içinde partinin ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma metodu hazırladıklarını belirtti. Erdoğan projelerin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Zaman birlik olma zamanıdır” dedi. 

YOLCUBAL TÜZÜĞÜ HATIRLATTI 

Kongrede CHP İl Kadın Kolları eski Başkanı Hülya Yolcubal söz aldığı esnada CHP Gebze İlçe eski Başkanı Avukat Güner Anlar Baş ve Kadın Kolları eski Başkanı Kıymet Ayan ile bir grup partilinin Yolcubal’ın konuşma yapmasına itirazda bulunduğu öne sürüldü. Yolcubal, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya’dan da konuşmasına engel olmadığına dair onayı alıp kürsüye geldikten sonra parti tüzüğüne değindi. Yolcubal tüzüğün ilgili maddesi gereği, il kadın kollarının eski başkanı olarak oy hakkı olmamakla birlikte konuşma hakkının olduğunu hatırlattı.

BİRLİK OLALIM GÜÇLÜ KALALIM

Yolcubal kongrelerde taraflığın sandık kurulana kadar geçerli olduğunu, sandık kapandıktan sonra sandıktan çıkan ismin etrafında birleşilmesi gerektiğini kaydedip, “Kadın olarak CHP çatısı altında siyaset yapmak zordur. Hiç kimse kadınlarımız emeğini yok sayamaz. Zaman barışarak birleşme zamanıdır. Gelin bir kadın arkadaşımızın eteğini çekmek yerine el ele verelim. Bir kadın saygıyı emeği ve duruşu ile kazanır. Birlik olalım, güçlü kalalım” diye konuştu. 

MÜCADELE SİZE ÇOK YAKIŞIYOR

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan erkek egemen bir yönetimin karşısında direnişin simgesi kadınların olduğunu belirtip, “Siyasette ve yaşamımızda kadınların önemi çok büyüktür. Her cumartesi günü evlatlarını arayan Cumartesi Anneleri’nden tutun da diktatörü İstanbul’da dize getiren Canan Kaftancıoğu, İzmit’te de Fatma Kaplan Hürriyet’ler var. Mücadele etmek size çok yakışıyor” diye konuştu.

ÜLKE KAYGISI TAŞIMALIYIZ 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya barış ve huzur içinde kongrelerini yaptıklarını belirtip, “Kişisel kaygılarımız değil ülke kaygısı taşımalıyız. Kol kola omuz omuza bu mücadeleyi yürütmek zorundayız” dedi. Gebze’de bini aşkın kadın üyeye karşın kongreye katılımın zayıflığına dikkat çeken Kaya, “Yaşa Erdoğan ve yönetimine güç ve omuz verin. Umut ediyorum bu işi başaracaksınız. Biz birleştirici gücüz” dedi.

OMUZ OMUZA İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ 

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurhan Banu Üner adaletin olmadığı yerde demokrasinin olmayacağı inancıyla CHP’yi iktidara getirmek için yol aldıklarını belirtti. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile birlikte yurt genelinde yaptıkları temaslara değinen Üner, “Üzerimizdeki yük ve sorumlulukla, ayrıştırmadan, erkek yoldaşlarla birlikte omuz omuza partimizi iktidar yapacağız” diye konuştu.

YÖNETİM KURULU ASİL

Yaşa Erdoğan (Başkan), Nurcan Ada, Fikriye Aktaş, Yasemin Aktay, Hacer Altınkaya, Türkan Arslan, Beycan Demir, Hülya Taşçı, Ülkü Topçam, Sevgi Uslu, Meliha Ustura
YÖNETİM KURULU YEDEK
Sevinç Aydoğdu, Gülşen Aytekin, Nilgün Ercan, Naciye Gümüş, Açelya Helvacı, Mehtap İnce, Semihat Kaya, Havva Köse, İrem Yeşim Öğüt, Zeynep Pehlivan
İL DELEGELERİ
Nurcan Ada, Belkıs Akgün, Gülcan Aksu, Yasemin Aktay, Nükhet Aktay, Cevahir Akyıldız, Mücahide Alkan, Güner Anlar Baş, Birsen Arazlı, Gülcan Atasayan, Kıymet Ayan, Tuğçe Başçiftçi, Kadem Bayram, Birgül Belek, Nuray Birinci, Şehzade Boran, Çiler Boylu, Zeynep Çiğdem Canbaz, Neşe Celep, Hale Cinpınar, Fatma Coşkun, Gülseren Coşkun, Arzu Çakmak Pehlevan, Zennure Çataltepe, Suna Çataltepe, Temam Çataltepe, Meryem Çetin, Nezehat Çetin, Müzehher Demir, Sevinç Demirli, Yaşa Erdoğan, Sevim Eşsiz, Açelya Helvacı, Havva Köse, Ruhsar Kulaber, Sema Küçükçınar, Melek Nişancı, Cansu Orhan, Cemre Öğüt, Sevinç Duygu Öner, Birgül Özkan, Safiye Pesen, Suna Sönmez, Hülya Taşçı, Dilek Tat, Lilüfer Tatoğlu, Seyhan Topaç, Arzu Türkoğlu, Nurhan Banu Üner, Nevruz Yağma, Aysel Yılmaz, Ülker Yiğit, Ayşe Yüksek. (Haber Merkezi)
dilesen.jpgsaygi-008.jpgyeni.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.