Yeni adli yıl başladı

Yeni adli yıl başladı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı tarafından Kültür Tepesi Atatürk Heykeli’nde düzenlenen çelenk sunma töreni ile yeni adli yılın açılışı gerçekleştirildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kocaeli Baro Başkanlığı’nın ortak düzenlediği Adli Yıl Açılış Töreni dün Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Heykeli’nde çelenk sunumu ile gerçekleşti. Törene Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hasan Gündüz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, eski baro başkanları Tamer Solakoğlu, Ersayın Işık ve çok sayıda avukat katılım sağladı. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Başkanlığının çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

BARO BAŞKANI KONUŞTU

Baro  Başkan Sertif Gökçe yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Demokratik bir toplumun en büyük gerekliliği hukukun üstünlüğüdür. Adalete olan inancını kaybeden bir toplumda dayanışma bilincinden, kültür mirasından ve temel hak ve özgürlüklerden söz etmek mümkün değildir. Çünkü Adalet mülkün temelidir. Adli yardım sisteminin yetersizliği ve yargıç istikrarının zedelenmesi gibi sebeplerle vatandaşların adalete erişimi olumsuz anlamda etkilenmektedir. Yargının, yasama ve yürütme erklerinden bağımsız olması gerektiği gibi; aynı zamanda her türlü ideolojik, politik düşünce ve inançsal eğilimlerden de bağımsız olmalıdır.  Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri ışığında, çağdaş, laik, insan haklarına dayalı, demokratik hukuk devleti yolunda emin adımlarla, inançla, kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.