Yeni adalet bakanına ilk soru önergesi Türkkan’dan

Yeni adalet bakanına ilk soru önergesi Türkkan’dan

  Eski Başbakan Yardımcısı, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilk soru önergesi MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Yeni Adalet...

 

 

Eski Başbakan Yardımcısı, yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ilk soru önergesi MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Türkkan, Akdoğan’ın Star Gazetesi’nde "Ellerinde nur mu var, topuz mu?" başlıklı bir yazı kaleme aldığını, isim vermeden Gülen Cemaati’ne yüklenen Akdoğan’ın, orduya kumpas kurulduğunu iddia ettiğini belirtti.

Adalet Bakanı Bozdağ’a Başdanışman Yalçın Akdoğan’ın yazısında bahsettiği, isim vermeden eleştirdiği grubun orduya kumpas kurduğu iddiasına katılıp katılmadığını soran Türkkan, bu; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk gibi davalar ile ordunun içinin boşaltılması olarak yorumlanabilir mi sorusunu yöneltti.

BU ASKERİ DAVALAR TEKRAR GÖRÜLECEK Mİ?

 

Yalçın Akdoğan’ın ciddi iddiası ile ilgili sorularını Bakan Bozdağ’a sıralayan Türkkan, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili bu kritik davalarda rütbeli subayların yargılanması ve bir bir cezaevine gönderilmesinde Akdoğan’ın yazısında belirttiği gibi Gülen Cemaati’nin rolü olduğu düşünülebilir mi sorusuna da yanıt istedi.  MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davaları ile ilgili yeni bir karar alınmasının düşünülüp düşünülmediğini sorduğu Bakan Bozdağ’a bu davaların tekrar görülmesinin gündemde olup olmadığını da sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.