“Yeni 15-16 Haziran’lar yaratacağız”

“Yeni 15-16 Haziran’lar yaratacağız”

Halkın Kurtuluş Partisi Gebze İlçe Örgütü15-16 Haziran Direnişinin 51. Yıldönümü vesilesiyle yaptıkları açıklamada, “Yeni 15-16 Haziran’lar yaratacağız” denildi.

15-16 Haziran Direnişinin 51. Yıldönümü vesilesiyle Halkın Kurtuluş Partisi Gebze İlçe Örgütü tarafından yazılı bir basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamada, “Biz de selamlıyoruz yüreğimiz sevgi dolu, eşit olmayan bir savaşta fırtınayla çapışan 15-16 Haziran Direnişini yaratanları. Çünkü onlar dalgalara göğüs gerdiler. Tıpkı, o günlerde olduğu gibi bugün de dalgalara göğüs geren Partimizin yiğit, fedakâr, Gerçek Devrimci Genel Başkanı Nurullah Ankut gibi. Diğer Parti Yöneticilerimiz ve Yoldaşlarımız gibi. Eşit olmayan bir savaşta bugün de fırtınayla çarpışmaya devam eden Partimiz gibi.

“GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

İşçiler İzmit ve Gebze’den Kadıköy’e, Levent’ten Mecidiyeköy ve Taksim’e, Bakırköy’den Topkapı ve Edirnekapı’ya kadar yürüdüler. İstanbul’un iki yakasındaki işçilerin bir araya gelememesi için vapur seferleri iptal edildi. Galata Köprüsü açılarak geçişe kapatıldı.  Aynı Galata Köprüsü 43 yıl sonra ilk defa, 1 Mayıs 2013’te 1 Mayıs Alanı olan Taksim’e gitmek üzere yürüyüşe geçen ve aralarında Genel Başkan’ımız Nurullah Ankut’un da bulunduğu HKP’lileri engellemek için bir kez daha açılarak geçişe kapatılacaktı. 15-16 Haziran İşçi Direnişi’yle verilen mücadele sonucunda, yerli-yabancı Parababaları yapmak istedikleri değişiklikleri gerçekleştiremediler. 15-16 Haziran dosta da düşmana da işçi sınıfının varlığını ve gücünü bir kez daha gösterdi.

“İŞÇİ DÜŞMANI UYGULAMALAR”

Partimiz, bugün tek başına 15-16 Haziran Direnişinin bayrağını taşıyor. 1971 yılından günümüze (12 Eylül Faşizminin en ağır şartlarında bile) kesintisiz bir şekilde gerçekleştirdiği Örgütlenme, İşgal, Direniş ve Grevlerle 15-16 Haziran’ları daha ileriye taşımaya devam ediyor. Bugün ne yazık ki İşçi Sınıfımız örgütsüz durumdadır. Şanlı 15-16 Haziran Direnişinin başını çeken DİSK sarılaşmış, sınıftan kopmuştur. İşçi Sınıfımızın başı Türk-İş, Hak-İş gibi Amerikan yapımı Sarı Gangster Sendikalarla bağlanmıştır. Pandemi günlerinde işçi sınıfımız, açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan sefalet ücreti olan asgari ücrete, kısa çalışma, ücretsiz izin gibi işçi düşmanı uygulamalara mahkûm edilmiştir.

“YİĞİTÇE MÜCADELE ETMEKTE”

Ağır pandemi koşullarına rağmen, bu işçi düşmanı uygulamalara karşı Devrimci Sınıf Sendikacılığı yapan tek sendika Devrimci İşçi Önderi Ali Rıza Küçükosmanoğlu önderliğindeki Nakliyat-İş Sendikası’dır. Nakliyat-İş, AKP’giller’in bu saldırılarına karşı sürekli eylemler yapmakta ve kararlıca, yiğitçe mücadele etmektedir. Sarı Sendikacıların kendilerini sırça köşklerine kilitlediği günlerde Yemek sepeti, Pegasus, FEDEX, Avrasya Tüneli, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve diğer yerlerde çalışan on binlerce işçiyi örgütlemiş, örgütlemeye devam etmektedir. Sadece kendi işkolundaki işçilere önderlik etmekle kalmamış, Real, Makro, Uzel Makine İşçileri gibi kendisinden destek isteyen tüm işçilere mücadelelerinde yol göstericilik yapmakta, her türlü desteği sunmaktadır.

“SAVAŞI BİZ KAZANACAĞIZ”

Nakliyat-İş; hem Para babalarına hem Sarı Sendikacılığa karşı mücadelesiyle 15-16 Haziran Direnişinin bayrağını taşıyor. Yaptığı Direniş, İşgal, Grev ve Toplu İş Sözleşmeleriyle 15-16 Haziran’ları daha ileriye taşımaya, İşçi Sınıfının umudu olmaya devam etmektedir.

Bugün AKP’giller İktidarının organize bir suç örgütü olduğu apaçık delillerle ortadadır. Onun İşçi Sınıfımıza ve Emekçi Halkımıza yönelik ekonomik ve siyasi her türlü saldırılarına karşı tek başına mücadele eden, tek başına gerçek muhalefet yapan Partimiz eşit olmayan bu savaşta fırtınayla çarpışmaya devam ediyor. Ama bu savaşı biz kazanacağız. Emekçi Halkımızı ve İşçi Sınıfımızı örgütleyeceğiz. Yeni 15-16 Haziran’lar yaratacağız” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.