Yemek fiyatlarına mecburi zam!

Yemek fiyatlarına mecburi zam!

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, “Zam gelmeyen ürün kalmadı. Ekonomik istikrarsızlık düzelmedikçe bu durum ne yazık ki değişmeyecek” dedi.

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, odanın artık fiyatlara müdahale edemeyecek duruma geldiğini söyledi. Esnafın zamlar karşısında çok çaresiz kaldığını ifade eden İlhan Haftacı, “Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı, “Sadece et değil her şeye zam geliyor. Sebzeden sıvıyağa, kırmızı etten una kadar her şeye sürekli zam geliyor ve bu böyle devam ettiği halde lokantacılar kolay kolay zam yapamıyor. Üç çeşit yemek fiyatları artık mecburi şekilde arttı. 5 kilo yağın fiyatı 180 liraya çıkmış, üç çeşit yemek fiyatı 35-40 lira olması çok değil. Günümüzdeki zamlar nedeniyle lokanta esnafının yaptığı 5-10 liralık zam çok düşük bile kalıyor.

 

manset-1-168.jpg

 

“YEMEK ÇEŞİDİ BİLE AZALDI”

Lokantalar ve kafeteryaların fiyatları bize bağlı ama ekonomideki fiyat istikrarsızlığı nedeniyle oda olarak artık müdahale edemiyoruz. Hiçbir esnafta fiyatı katlamak derdinde değil mecbur kalmazlarsa zam yapmıyorlar ve yapmakta istemiyorlar zaten. Fiyatlarda istikrar yok, bunun da önüne geçilmediği sürece de bu durum böyle devam edecek. Lokantacıların menüsünde artık et çıkmıyor çünkü çok pahalı. Tezgahlarda yemek çeşidi bile kalmadı, yemek tezgahlarının da tadı da kalmadı insanların damak tadı da. Vatandaşta karnını en ucuza doyuracak yemek çeşidi arıyor. İnsanlar artık karnım doysun yeter diyor canının istediğini yiyemiyor” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.