YEDEP proje başvuruları sonuçlandı

YEDEP proje başvuruları sonuçlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen, Kocaeli Kent Konseyi tarafından yürütülen Yerel Destek Programı 2023 Yılı Proje Başvuru sonuçları açıklandı. Programa başvuru yapan 157 sivil toplum kuruluşundan 132 tanesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Geçen yıldan farklı olarak bu çağrı döneminde Öncelik 1 ve Öncelik 2 olmak üzere küçük ve büyük ölçekli proje başvurularının kabul edildiği program kapsamında, dernek, vakıf ve federasyonlardan oluşan sivil toplum kuruluşlarının proje faaliyetleri çerçevesinde toplamda 15 Milyon hibe desteği sağlanacak.

Faaliyet takvimleri doğrultusunda projelerini uygulamaya başlayacak sivil toplum kuruluşlarına, sözleşmelerin imzalanmasının ardından, faaliyetleriyle doğru orantılı bütçe talepleri karşılığında hibeler aktarılmaya başlanacak.

Türkiye’de bir ilk olmasıyla adeta model olan hibe programı kapsamında; Doğa Çevre ve Hayvan Hakları, Hemşerilik ve Kentlilik Bilinci, Kent Tanıtımı ve Turizmi, Kültür ve Sanat, İstihdam ve Eğitim, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Gençlik, Aile ve Kadın, Afet Yönetimi gibi çeşitli konu başlıkları yer alıyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum yararına yaptığı faaliyetleri teşvik etmeyi ve yenilikçi projeleri desteklemeyi amaçlayan Yerel Destek Programı, Kocaeli’nin üst kimliğini oluşturmayı ve kente aidiyet bilinci oluşturmayı hedefliyor. 2022 yılında duyurusu yapılan ve açıklandığı günden bu yana sivil toplum kuruluşları tarafından büyük ilgi gören Yerel Destek Programı kapsamında dağıtılacak hibe miktarı 2022 yılında 5 Milyon TL iken, 2023 yılında 15 Milyon TL’ye yükseltilmiş ve programdan daha fazla stk’nın faydalanması sağlanmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin artırılmasını, kent dinamikleri ile iletişim ve etkileşimlerinin güçlendirmeyi hedefleyen Yerel Destek Programı, gerek hibe miktarı bakımından gerekse içerik bakımından gelişerek ve değişerek büyümeye devam etmektedir. Kent adına alınacak kararların ya da yapılacakların sadece yerel yönetimler tarafından değil, kentte yaşayan sakinler tarafından da belirlenebileceği düşüncesinden hareketle doğan Yerel Destek Programı her yıl büyümeye ve daha fazla sivil toplum kuruluşuna ulaşmayı amaçlıyor.
2023 Yılı Çağrı Döneminde proje başvurusu yapan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ederken, hibe desteği almaya hak kazanan stk temsilciliklerimizi tebrik ediyor, projelerin başta stk’ların kendileri olmak üzere kentimiz için faydalı olmasını temenni ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.