Yazlık Ilıcası 5 yıldızlı otele kiralandı

Yazlık Ilıcası 5 yıldızlı otele kiralandı

 İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın ilk oturumu önceki gün Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Fahim...

 

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantısı’nın ilk oturumu önceki gün Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Fahim Kılıç, meclis üyelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutladı. Mecliste Kızılay için istenilen Yuvacık’ta bulunan ile ilgili talebin Valilik tarafından gerçi çekildiği açıklandı. Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü ve Kartepe Hikmetiye Köyü’nde mülkiyeti ilçe belediyesi adına kayıtlı 4 bin 240 metre kare çalılık vasıflı taşınmazın müze binası yapılmak üzere İl Özel İdaresi’ne devredilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

İkinci gündem maddesi olan Gölcük Yazlık Ilıcası’nda İl Özel idaresi adına ruhsatlı sahadaki jeotermal kaynaklardan talep edilen 2 litre/ saniye suyun bölgeye yapılacak 5 yıldızlı bir otele kiraya verilmesi yine oy birliği ile karara bağlandı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından CHP'li Mehmet Kaçar söz aldı. CHP’li Kaçar, “30 Ağustos Türk'ün destanıdır. Bugün içini boşaltmak isteyen,  değersizleştirmek isteyen bir milletvekilinin ‘Bu törenlerden bıktık’ demesini esefle kınıyoruz. Mısır'da askerler tarafından Esma'nın ölümüne gözyaşı dökerken 19 yaşındaki Ali Korkmaz'lara, Ethem Sarısülük'lere de gözyaşı dökmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

BİNALAR İNCELENSİN

CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmet Kanık, meclise sözlü önerge vererek “Sosyal Hizmetler'e bağlı Gündoğdu Rehabilitasyon Merkezi'nde görme engelli olan Hüseyin Aygun Mart ayı içerisinde yangın merdiveninden düşerek yaşamını yitirmiş. Ben de bunun üzerine orada incelemelerde bulundum. Eski binadaki korkuluğun demirleri çok kısa. İlgili komisyonlar kamu binalarındaki eksiklikleri belirlesin ve rapor hazırlasın” dedi. Kanık olay yeri resimlerini gösterdi.

 

ÖNERGE REDDEDİLDİ 

AKP Grup Başkan Vekili Celal Özkaraaslan, önergenin gündeme alınmaması gerektiğini söyleyerek, “O zaman Kocaeli'ndeki tüm kamu binalarını denetleyelim. Eğer kurum bizden para isterse o zaman gider parayı nereye harcayacaklar diye bakarız. Ama şuan böyle bir şey söz konusu değil. Bu nedenle önergenin gündeme alınmaması talep ediyorum” dedi. Kanık'ın sözlü önergesi AKP'lilerin oylarıyla reddedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.