“Yazar başkasını değil kendisini yazıyor”

“Yazar başkasını değil kendisini yazıyor”

  ** BİLKAR’ın konuğu olarak Gebzeli edebiyatseverler ile buluşan Yazar Ayşe Kaygusuz Şimşek yazarın aslında başkasını değil kendisini yazdığını...

 

 

** BİLKAR’ın konuğu olarak Gebzeli edebiyatseverler ile buluşan Yazar Ayşe Kaygusuz Şimşek yazarın aslında başkasını değil kendisini yazdığını söyledi

 

“Düş/Görüş”, “Düşe Yazanlar”, “Gül Ağrısı Su” ve “Cezmi”nin yazarı Ayşe Kaygusuz Şimşek, Gebzeli edebiyatseverler ile BİLKAR’ın edebiyat etkinlikleri kapsamında bir araya geldi. Şimşek edebiyatseverler ile hem sohbet etti, hem de yazarlık ve edebiyata dair görüşlerini paylaştı. Şimşek özetle şunları söyledi: “Yazmak denilince ilk akla gelen yazıdır. Yazmak içinse iyi bir okur olmak gerekir. Okumak aynı zamanda insana, yaşama, dünyaya ve olaylara karşı bakışımızı, duruşumuzu değiştirir. Yani sorgulamayı öğretir. Sorgulamak insanın cesaretini arttırdığı gibi kendisine olan özgüvenin oluşmasında da rol oynar.

“YAZAR KURGU BİLE YAPSA KENDİ KURGUSUDUR”

Yazmak yaşamın yansımasıdır. Yazar her ne kadar, “Kendi yaşamımı yazmıyorum” derse de aslında yazdığı tam da kendisidir. Yazar kurgu bile yapsa, kendi kurgusudur. Bazen gördüklerimizi, duyduklarımızı kurgularız. Bazen de görmek istediklerimizi ya da görmek istemediklerimizi kurgularız ama hepsi de yazarın algılama, yorumlama ve anlatabilme becerisine aittir. Edebiyata gelince; edebiyat dil bilmek ve dili kullanmaktır. Dil bilmek çok okumaktan geçer. Burada yine başa dönüyoruz. Okumak, okumak, okumak ve yazmak. Okumak insanın kelime dağarcığını çoğaltır, büyütür. Bu da insanın duygularını, düşüncelerini, arzu ve isteklerini kısaca söylemek istediklerini doğru ifade etmesini sağlar. Yani kendimizi doğru ifade etmektir.”dedi.

GEBZE’DEKİ KARDEŞ VE AKRABALARI YALNIZ BIRAKMADI

BİLKAR’daki Ayşe Kaygusuz Şimşek söyleşisini aralarında CHP Çayırova İlçe Başkan Yardımcısı şair Hüsnüye Yıldız’ın da bulunduğu kardeşleri ile Gebze’deki akrabaları, CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar ve yönetimi, aralarında İsmail Çankaya’nın da bulunduğu yerel şair ve yazarlar da takip etti.  Yazar Şimşek söyleşinin sonunda BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli ve edebiyat etkinlikleri koordinatörü Halil Yeni’ye tüm edebiyatseverlere teşekkür etti. Şimşek bugünlere gelmesini sağlayan annesi Eşme Kaygusuz’a da teşekkürlerini iletti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.