Yavuz: Kulübün menfaatleri için susmamız gerekiyor

Yavuz: Kulübün menfaatleri için susmamız gerekiyor

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Temmuz ayı meclis toplantısında Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’u ağırladı.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Temmuz ayı meclis toplantısında Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz’u ağırladı. KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut ve oda üyelerinin katıldığı toplantıda Yavuz,  başkanlığına geldiği günden itibaren yapılanları detayla olarak aktardı, kulübün transfer yasağı ve mevcut durumu ile ilgili kısa bilgiler verdi. Bahri Yavuz ayrıca Ticaret Odası üyelerini sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye çağırırken, “ Bizler kulübü devraldığımız zamanlardan itibaren kimseden gidip para istemedik, bize para verin demedik, kendi imkanlarımızla bir şeyler yaptık. Bunları yaptığımızda bizleri çağıracağınızı biliyorduk ve bugün çağırdınız” dedi. 66 KOTO üyesinden 11’i Kocaelispor üyesiydi. Geri kalan 55’i toplantı bitiminde kulübe üye oldu. Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz KOTO meclisinde şu konuşmayı yaptı:

“BİZİ ÇAĞIRACAKLAR DEMİŞTİK, ÇAĞIRDINIZ”

“İlk kez burada konuşma şansım oldu. Takım amatöre düştükten sonra kulüp çok büyük borçlar altındaydı. Kendisine ait tesisi bile yoktu. Şehrin büyük markasının fiziksel olarak imkanları yoktu. Yola çıkarken o kadar ümitsizdi ki şehir, biz bir avuç insan yönetime isim yazmak için zorlandık. Geçmişte birçok yönetici üyemiz yargılandı. Ulusal basına yansıyan olaylar vardı. İlk 17 kişiyi bir araya getirmek çok zor oldu. Başladığımız gün durum tespiti yapmak istedik ama ne kadar borcumuz olduğunu belirleyemedik. Kulüp kayıtları eskiydi ve kulübün belli bir dönemi yargılandığı için bazı belgelere el konulmuştu. 2 seneyle ilgili kayıtların yüzde 90’ına ulaşamadık. 35 yaşında bir belediye otobüsü, idman sahası olmayan bir kulüp devraldık. Biz neyi yönetmeye çalıştık, onu açıklamayabilmek için bunları söylüyorum. Biz 4 sene boyunca asla şikayetçi olmayacağımızı söyledik. Bütün zorlukları kendi içimizde yaşadık. Bize kaynak verin burayı yönetelim diye bir kere bile demedik. Biz güler yüzlü hizmeti yaptığımız zaman bizi çağıracaklar diye düşündük. Bugün çağırdınız. Gerçekten insanlara kaliteli hizmet, doğru proje sunduğunuz zaman her şey olacak”

“ŞEHİRDE AİDİYET DUYGUSU SAĞLANMALI”

Ben kendimi bildim bileli Kocaelispor taraftarıyım. 38 sen bu kulübün peşinde Türkiye’de 44 şehir gördüm. Gerçekten Kocaelispor çok değerli bir marka. Bizi her yerde çok iyi karşılıyorlar. Şehir dışında büyük bir saygı var. Halkın takımı Kocaelispor dedik. Siyaseten yönetilmeyen, siyaseti kulübe sokmayan bir yapı yapmak istedik. Siyaset çok önemli ama bu yapı kulübün içine girdimi parçalanma başlıyor. Biz halkın takımı Kocaelispor olmak istiyoruz. Siyaseten yönetilmek istemiyoruz dedik, büyüklerimiz bizi anladı. Taraftar bizi anladı. Yabancı ülkelerde komşu şehrin takımı tutulmaz. Valencia’a oturan Barcelona’yı tutmaz. Bu sadece bizim ülkemizde var. Bizim şehirde aidiyet duygusunu sağlamamız lazım. Bu şehirde hiç imkanımız yokken 10 bin öğrenciye okul eşyası dağıttık. Biz bunları kendi imkanlarımızla yaptık. Ticaret Odası olarak sizin de en çok zorlandığınız konu bu. Şehre aidiyet duygusunu sağlamanız lazım”

“BORCU KÖKÜNDEN BİTİRMEK İSTİYORUZ”

“Tesislerle ilgili birçok şey konuşuldu. 55 Bin TL’lik kredilerle tesis gelirleri Kocaelispor’a kazandırıldı. SGK borcu olmayan az sayıda kulüpten biriyiz. TFF’de kayıtlı alacaklı dosya sayısı 55’ten 91’e çıktı. 3 kişi daha dahil olacak, 94 ile bitireceğiz.  Şehir bu konuda son derece meraklı. Çok az kaldı mutlaka bilgilendirme yapacağız. Yapmamamızın tek nedeni İçinde bulunduğumuz olağanüstü durum. Bu durum bizi kulübün menfaati için susmak zorunda bırakıyor. Susmazsak daha fazla 1 milyon, daha fazla 2 milyon, bedeller ödemek zorunda bırakırız kulübü. Şunu söyleyebilirim.  Yüzde 75-80’lik kısım bitti. Ama biz sadece olaya kulübün transfer yasağını bitirmek için bakmıyoruz. Biz olayı kökten halletmek istiyoruz. Bu kulüp temizleniyor. Bütün borçları bitireceğiz. Şu an kulübün menfaatleri için susmamız gerekiyor. Yıllarca bu kulübe emek vermiş birçok kişinin emeğinin karşılığını alamadığını biliyoruz, bunları da halledeceğiz. Onların da hakkını vereceğiz bu konuda iddialıyız. Sizlerden ricamız, ilk olarak kulübümüz 2008-2009’dan sonra çok zor günler geçirdi. Bu şehirde yaşayan kalbinde Kocaelispor’u hisseden herkesin bu kulübe üye olması lazım, kulübü hep beraber yönetelim. Başımıza ne geldiyse taşınmış topluluklarla yönetimler el değiştirdi. Biz bugün varız yarın yokuz. Gençlerimizi bugün stada yarın kulübe gönderin”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.