Yavuz Çifti, Gaziler onuruna yemek düzenledi

Yavuz Çifti, Gaziler onuruna yemek düzenledi

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri; Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker,  Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Ayhan Gedik, Gölcük Deniz Ana Üs komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Cumhuriyet Başsavcı V. Hasan Gündüz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay,  Vali Yardımcıları Aslan Avşarbey ve Ali Ada, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile gaziler katıldı.

 

“EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDENDİR”

Yeni Cuma Camii Müezzini tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunması ile başlayan programda Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık,  günün anlam ve önemini içeren açılış konuşmalarını yaptılar. Kurtuluş Savaşının eşsiz komutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve aynı zamanda Mareşallik rütbesinin verilişinin 100. yılını ve Gaziler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Yavuz:  “Vatanın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin huzuru ve güvenliği için büyük bir aşkla görev yaparak gazilik rütbesine ulaşan kahraman Gazilerimiz; cennet ülkemizin bağımsızlığının kıyamete kadar devam ettirilmesinde ki en önemli değerlerimizdendir” dedi.

 

ÇOCUKLARLA DA YAKINDAN İLGİLENDİLER

Vali Yavuz konuşmalarının devamında ise; “Unutulmamalıdır ki, devletimizin sağladığı imkanlar sadece birer vefa göstergesidir, Asıl olan Rabbimizin katında ve milletimizin gönlünde sahip olunan makamlardır. Rabbimiz Ayet-i Kerimede: “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz anlamazsınız, bilemezsiniz” diye buyuruyor.  İşte gazilikte, şehadet de bu Ayet-i Kerimeden geliyor. Dolayısıyla şehadet ve gazilik İslami ve dini bir kavramdır.   Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tüm yakınları ile Gazilerimize, Devletimizin ve Aziz Milletimizin gönül ve şefkat kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu ifade ediyor ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan Gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi. Şehit aileleri ve gazilerin yer aldığı masaları tek tek dolaşıp, bir süre sohbet ederek hal ve hatırlarını soran Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz çocuklarla da yakından ilgilendiler.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.