“Yatırımların sebebi AK Parti’nin  İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesidir!”

“Yatırımların sebebi AK Parti’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesidir!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 2 yılını değerlendiren Tahir Büyükakın ve seçim vaatleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli’ye merkezi hükümetten gelen yatırımların Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başarısı olmadığını, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri kaybeden AK Parti’nin çaresizce içerisine düştüğü iktidar kaygısı olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, 2 yılını değerlendiren Tahir Büyükakın ve seçim vaatleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Büyükakın’a 17 yıldır Kocaeli’de AK Parti’nin yerel yönetimlerde iktidarda olduğunu hatırlatan Özgür Harun Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın açıklamalarını bugün şaşkınlıkla dinledim. Kocaeli muhteşem bir Avrupa kenti olmuş da bizim haberimiz yokmuş. 17 yıldır bu kenti AK Parti yönetiyor. Tahir Büyükakın bugün kamuoyunun karşısına çıkmış 15 yıl boyunca AK Partili yönetimin beceremediği, yarım bıraktığı projeleri nasıl devam ettirdiğini anlatıyor. Kendisini AK Parti’nin 15 yılından ayırmak istiyor. Bu 15 yıl içerisinde yapılmayan vaatlerden hiç bahsetmiyor. Sürekli AK Partililerin yalanları ile oyalanan, teleferiğe hasret kalan Kocaeli’ye teleferiği bir müjde gibi yeniden anlatabiliyor mesela.

 

YATIRIMLARIN SEBEBİ BÜYÜKAKIN DEĞİL

Bugüne kadar söz verilip yapılmayan ne varsa bu dönem yapılıyor oluşundan dolayı gururlanıyor Tahir Büyükakın. Bu durumun gayet doğal olduğunu herkesin bilmesi gerek. İstanbul’u, Ankara’yı ve daha pek çok büyükşehir belediyesini kaybeden AK Parti, yıllardır unuttuğu ve kaderine terk ettiği Kocaelimizi sonunda hatırladı. Elinde kalan en önemli belediye olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için AK Parti yönetimi devletin bütün imkanlarını seferber etti. Bugüne kadar Kocaeli’nin ödediği verginin karşılığını alamadığını dile getiriyorduk. Son 15 yıldır ilk defa Kocaeli merkezi hükümetten yatırım almayı başardı. 15 yıl boyunca unutulan Kocaeli’de bu yatırımın sebebi Tahir Büyükakın değil, AK Parti’nin kaybettiği büyükşehirler nedeniyle içine düştüğü iktidar kaygısıdır.

 

2 YILIN ÖZETİ EGO VE YARATILMIŞ İMAJ

Tahir Büyükakın’ın 2 yılını değerlendirmek için çok uzağa bakmaya gerek yok. Seçim vaatlerinin ilk 10 sayfası ne yapıldığını, nelerin eksik kaldığını bizlere gösteriyor. Büyükakın’ın 2 yıllık yönetimi büyük bir egodan, AK Parti’nin belediye yoksunluğundan kaynaklı gelen yatırımların verdiği, AK Partililer tarafından büyük bir ilgiyle yaratılmış ‘yatırım yapılıyor imajı’ndan başka bir şey değil. Bu ego ve imaj Kocaeli’ye birkaç proje kazandırabilir ancak kentlilik kültürüne, yönetim anlayışına en ufak bir faydası olmaz. Kocaeli’nin refah seviyesinin yükselmesi için, Kocaeli’de eşitliğin sağlanması için iktidar partisinin 15 yıl boyunca hiçbir şey yapmayan belediye başkanlarının mensup olduğu siyasi anlayışın temsilcisi değil, sosyal demokrat bir kent sevdalısı göreve gelmektedir. Çok uzun süre sonra değil, 3 yıl sonra yerel seçimlerde Kocaeli’de halkın iktidarı kurulacak. Kocaelimiz sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile hak ettiği hizmete kavuşacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.