Yaşlı adam hayatını kaybetti, arsaları mahkemelik oldu

Yaşlı adam hayatını kaybetti, arsaları mahkemelik oldu

Kocaeli'de yaşayan 90 yaşındaki Basri Cebeci'nin, üvey kızının eşi M.Ö. tarafından kandırıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, 30 Mart 2022 tarihinde M.Ö. tarafından Derince Tapu Müdürlüğü'ne götürülen Basri Cebeci'nin, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bulunan 3 taşınmazı, A.B. ile F.A'ya devredildi. M.Ç. ile Ş.K. ise devir işlemi yapıldığı sırada şahitlik yaptı.

Devir işlemlerinden 3 ay sonra Basri Cebeci, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle M.Ö. tarafından hastaneye götürüldü. Yaşlı adamın hastanede yalnız kaldığını öne süren yeğenleri ise Akçakoca'dan gelerek, usulsüz devir işlemi iddiasıyla şikayette bulundu. Şikayet üzerine şüpheliler A.A., A.A., Ş.K., M.Ç., O.K., M.Ö., E.Ö., A.Ö. ve A.K'nın ifadeleri alındı. Şahıslar, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bir süre sonra M.Ö. 26 Temmuz 2022'de Basri Cebeci, ondan 3 ay sonra ise damadı M.Ö. hayatını kaybetti. Dava sürecinde F.A'nın da yaşamını yitirdiği öğrenildi.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLİLERİ HAKKINDA DA DAVA AÇILDI
Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, şüpheliler A.B. ile F.A. hakkında "kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanarak kamu, kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan, M.Ç., O.K. ise Ş.K. hakkında "yardım etme" suçundan dava açıldı. Hayatını kaybeden M.Ö. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.
Derince Tapu Müdürlüğü'nde görevli müdür yardımcısı H.E. ile bilgisayar işletmeni C.A.T. hakkında da "görevi kötüye kullanma" suçundan soruşturma açıldı.

RAPORDA AKIL ZAYIFLIĞI OLDUĞU YER ALDI
İddianamede, Basri Cebeci'nin 30 Mart 2022'de fiil ehliyetinin olmadığı, akıl zayıflığı sebebiyle akla uygun şekilde davranma yeteneğinden yoksun olduğu, tapu devir işleminin hukuki sonuçlarını algılama yeteneğinin olmadığına ilişkin raporun, 8 Haziran 2022'de Kocaeli Adli Tıp Şube Müdürlüğünce hazırlandığı ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.