Yaşıyor yaşayacak  Yazıyor yazacak

Yaşıyor yaşayacak Yazıyor yazacak

Gebze’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrenciler, 100 yıl öncesini, o günün koşullarına eşdeğer bastıkları gazete ile duyurdu

Gebze’de Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri sabah 09.30’da Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit’in makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Kutlama programı saat 10.00’dan itibaren 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda sürdü. Kaymakam Özyiğit, Gebze Garnizon Komutanvekili Deniz Albay Hikmet Girgin ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün refaketiyle törene katılan vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Özyiğit günün anlam ve önemi üzerine konuştu. Oratoryo, şiir, koro ve tekvando gösterilerin ardından Cumhuriyet Bayramı nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece edinenler ödüllendirildi. Resmi geçit ile program sona erdi.

Öte yandan programa öğrenciler tarafından hazırlanan, “Gebze Kaymakamlığı” diye adlandırılan, 100 yıl önce Cumhuriyet’in ilanını duyuran gazetelerin başlıklarının da yer aldığı gazete damga vurdu. Kaymakam Özyiğit ve beraberindeki protokol gazeteyi ilgiyle inceleyip öğrenci ve öğretmenlerini kutladı.

Gebze’deki resmi kutlamalara dair detay, yarın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.