Yaşasın Onurun ve Emeğin Mücadelesi!

Yaşasın Onurun ve Emeğin Mücadelesi!

“İşçi ve Emekçinin onurlu mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü yürekten kutluyorum” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko mesaj yayınladı.

Kanko, özetle mesajda şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs, işçi ve emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri kullanma adına, bu uğurda mücadelenin, birliğin ve dayanışmanın yaşama geçirilmesinin ifade edildiği önemli ve sembol bir gündür.

Bu haklı mücadelede, ekmek ve özgürlük arayışında yitirdiğimiz canların, dökülen kanların ne failleri bulundu ne de çekilen hapislerin, yapılan işkencelerin hesapları soruldu!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler işçi kardeşlerimizin emeklerinin karşılığını almak için verdikleri haklı mücadelenin her zaman yanında duracağız, katkı sağlayacağız, omuz omuza bu mücadeleyi vereceğiz.

CHP HAKSIZLIĞIN KARŞISINDADIR

Toplumun her noktasında üreten, geliştiren, katkı sağlayan ve hizmet sunan emekçilerimizin, bu yasakçı iktidar döneminde emeklerinin karşılığını alamadığının bilincinde olan Cumhuriyet Halk Partisi bu haksızlığın her zaman karşısındadır.

Asgari ücret uygulamasındaki haksızlıklar, taşeron işçilerinin haklarının gasp edilmesi, emekçinin grev hakkının yasaklanması, sendikalı işçilerin işten atılması gibi birçok yasakçı ve haksız uygulamanın yapıldığı bu dönemde 1 Mayıs daha fazla anlam ve önem kazanmaktadır.

Grevlerin yasaklanmadığı, sendikalı işçilerin işten atılmadığı, örgütlenmenin engellenmediği, kamu emekçileri de dâhil tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip oldukları, özgürlükçü bir demokrasi için işçilerimizle, emekçilerimizle omuz omuza mücadele etmeye ve AKP Hükümetinin işçi haklarını gasp etme girişimleri karşısında durmaya devam edeceğiz. Emek, hak ve özgürlük mücadelesinde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyor, işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.