“Yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekiyor”

“Yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekiyor”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 17 Ağustos Marmara Depremi Yıl Dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada “Kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir” dedi

17 Ağustos Marmara Depremi Yıl Dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Sadece ilimizi değil tüm Marmara'yı etkileyen Marmara depremi, 23 yıl önce meydana gelen ve aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.  Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on binlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır.

 

“ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. En büyük temennimiz ve duamız böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasıdır. 17 Ağustos depreminin yaralarını yine aziz milletimizle birlikte sardık. 1999 yılı, ülkemizin depremle mücadelesinde bir milat oldu. Devlet olarak, geçen bu 23 yıllık süreçte milletimiz tekrar benzer bir felaketi yaşamasın diye evlatlarımızın geleceğini daha güvenli kılmak adına çok önemli adımlar attık.

 

“ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; benzeri acıların tekrar etmemesi, vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devlet olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Depremin acı gerçeğiyle daha az yüzleşmek, can ve mal kayıpları yaşamamak için ülkemizin etkin bir deprem kuşağında yer aldığını unutmamalıyız. Burada en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir.

 

“DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle; 17 Ağustos Marmara depreminin yıl dönümünde, böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.