Yaşamın Kavgasız Paydaşı Darıca’dan Uğurlanıyor

Yaşamın Kavgasız Paydaşı Darıca’dan Uğurlanıyor

Darıca’da üç mahallenin okullarında görev yapan Öğretmen Nusret Çaydaşı vefat etti. Bugün Darıca’dan uğurlanacak. Şair öğretmen geçen yıl kaleme aldığı bir barış şiirini, “Paylaşırdık Yaşamı Kavgasız” dizesiyle tamamlamıştı

Ya demokraside barış

Ya savaşta ısrar

Eşittir ekonomik kriz.

Tercihimiz sevgide barış

doğada yeşil dalında çiçek.

Keşke yaşasaydılar

yargısız vedalaşmadan gidenler

İmkansız değildi

paylaşırdık yaşamı kavgasız..

----------

--------------18 Nisan 2019 Nç..

 

Yukarıdaki dizelerin yazarı, Emekli Öğretmen Nusret Çaydaşı hayatını kaybetti. Eğitim-Sen Gebze Şube üyesi olan ve yönetimlerde yer almamasına karşın sendika içinde aktif görevler üstlenen Çaydaşı bugün (26 Ekim 2020) Fevzi Çakmak Mahallesi, Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ardahan İli, Merkez İlçe, Tepeler Köyü eşrafından olan, 64 yaşında hayata gözlerini yuman Nusret Çaydaşı emekli hemşire Yıldız Çaydaşı ile evliydi. Belçika’da görev yapan Doktor Ufuk Çaydaşı ile Fizik Mühendisi Murat Çaydaşı’nın babasıydı. Doktor Çaydaşı’nın cenaze için dün akşam saatlerinde Darıca’ya geldiği öğrenildi.  Merhum Nusret Çaydaşı uzun yıllar Darıca’nın Kazım Karabekir, Barış ve Fevzi Çakmak Mahalleleri’ndeki çeşitli okullarda görevi yaptı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.