Yasa dışı avcıların, korkulu rüyası 'yasal avcılar

Yasa dışı avcıların, korkulu rüyası 'yasal avcılar

Yasak olmasına rağmen, özellikle dere ve göletlere ağ atarak avlanan yasa dışı avcıların en büyük korkulu rüyası, yasal avlanan avcılar oldu.

Balık türlerini korumak, dere ve göletlerde bilinçsiz ve ticari avlanmanın önüne geçmek amacıyla, ağ atarak avlanılması yasak. Yasa dışı avcılığın önüne geçmek için ekipler sürekli denetimlerde bulunurken, son günlerde bu konuda vatandaşlar ile amatör balıkçıların da gayreti görülmeye değer. En son bir buçuk hafta önce Sapanca Göletinde ağ atarak avlanan avcıları ihbar ederek, ekipler gelene kadar ağlara müdahale eden ve kendilerini görerek tehdit eden yasa dışı avcılara meydanı bırakmayan amatör balıkçılar, bu defa Kandıra'da yasadışı avcılığın önüne geçti.

 

EKİPLERE DURUMU BİLDİRDİ

Kandıra Safalı Göletinde hafta sonu dolaşmaya giden vatandaşlar, göle ağ atıldığını fark ederek Kısa adı KAMADER olan Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları Derneğine ihbarda bulundu. İhbar üzerine hemen dernek yöneticileri Kandıra Tarım İlçe Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube ekiplerine durumu bildirdi. Kısa sürede bölgeye giden ekipler, yasa dışı olarak atılan ağları temizlerken, bu ağlara takılmış onlarca balığı tekrar gölete bıraktı. Dernek yöneticileri öncelikle duyarlı vatandaş ve olta balıkçılarına teşekkür ederken, pazar günü olmasına rağmen olaya anında müdahale de bulunan İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerini de kutladı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.