Yaş: 10 Festival: 10

Yaş: 10 Festival: 10

Gebze’de Kurulu Atlas Dans, 10’ncu kuruluş yılında 10’ncu halk oyunları festivaline imza attı.

2009 yılında kurulan ve Gebze’nin Hacı Halil Mahallesi’ndeki yerinde faaliyetlerini sürdüren Atlas Dans, 10’ncu yılında 10’ncu Geleneksel Halk Oyunları Festivali’nde döktürdü. Sinan Tokoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Atlas Dans’ın bu yıl 10’ncu kez tekrarladığı festivale Darıca sahilindeki Amfi Tiyatro ev sahipliği yaptı. Atlas Dans’ta eğitim gören kursiyerlerin velilerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
BARIŞ VE KARDEŞLİĞE KATKI
Günün anlam ve önemi üzerine konuşma Atlas Dans Yönetim Kurulu Başkanvekili Hakan Durmuşoğlu adına Ebru Ulu tarafından yapıldı. Ebru Ulu özetle geride kalan 10 yılda çağdaş sahne sanatları ile evrensel barış ve kardeşliğe katkıda bulunduklarını söyledi. Program arasında Darıca İlçe Emniyet Müdürü Tufan Aksoy ile Atlas Dans eğitmenlerine plaket verilirken Darıca Aşıklar Şairler Derneği Başkanı Mustafa Özdemir şiir okudu. 
HER YÖREDEN
İki saati aşkın süren programda Atlas Dans Merkezi toplulukları ile birlikte Fırtına Kızlar, Darıca Namık Kemal İlkokulu, Gebze Eşrefbey İlkokulu, Darıca Aslan Çimento İlkokulu, Gebze Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulu, Çayırova İstiklal Ortaokulu’ndan Atlas Dans eğitmenlerinin çalıştırdığı topluluklar yurdumuzun dört bir tarafından oyunları başarıyla sahneledi. Program sertifika töreni ile sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.