Yargı da kolluk kuvvetleri de Şiddet konusunda uzman değil

Yargı da kolluk kuvvetleri de Şiddet konusunda uzman değil

İYİ Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Seda Yalçınkaya Moderen kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli yasal maddelerin mevcut olduğunu ancak gerek yargı gerek kolluk kuvvetlerinin konuya dair uzmanlığının olmadığını söyledi

iyi-parti-2.jpg

 

İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nda kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle 15 Temmuz Kent Meydanı’nda halkı 6284 sayılı yasaya dair bilgilendirici broşür dağıttı.

 

İYİ Parti Gebze İlçe Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Seda Yalçınkaya Moderen ise, “Ülkemizde kadına yönelik şiddeti önlemeye ilişkin yasal düzenlemeler mevcuttan ancak mevzuatı uygulayacak gerek yargı personelleri gerekse yargı kolluk kuvvetlerinin alanlarında uzman olmaması nedeniyle birçok aksaklık yaşanmaktadır” dedi.

HÜKÜMET SADECE SAYI

OLARAK İFADE EDİYOR

Sözlerine Ulu Önder Atatürk’ün kadınlara sağladığı hakları ve sözleri hatırlatarak başlayan Moderen, 2019 ve 2020 yıllarına dair kadın cinayetleri rakamları ile devam etti. Moderen, “Bu kadar kadının en temel hakkı olan yaşama hakkı ellerinden alınmış olmasına rağmen Hükümet bu kayıpları sadece bir sayı olarak ifade etmekte, şiddetin önlenmesi için en ufak bir çaba göstermemektedir” diye konuştu.

KADINLAR PANDEMİNİN DE MAĞDURU

Yaşadığımız pandemi sürecinin de hem ekonomik hem sosyal olarak en çok kadınları vurduğunu kaydeden Moderen, “Bulaş riski yüzünden adli mercilere müracaat etmeye ve sığınma evlerine gitmeye çekinen kadınların resmi sayılara girmemesi ve şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılmaması sebebiyle ölüm sayılarının düşük kalmasını Bakanlık’ın gözardı ederek sanki şiddet vakaları azalmış göstermesi kabul edilemez” dedi.  

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Moderen sözlerinin sonunda tek çözüm olarak ise İstanbul Sözleşmesi’ni işaret etti: “İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı ve sözleşmenin gereği tüm politikalar hayata geçirilmelidir. Unutulmamalıdır ki kadın cinayetleri politiktir ve İstanbul Sözleşmesi yaşatır.”

ULUKÖYLÜ VE ELÜSTÜ DE KATILDI

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü,

iyi-parti-5.jpg

Gebze Belediye Meclis Üyesi Birol Elüstü ile partili yönetici ve üyeler de katıldı.

iyi-parti-6.jpg

 

İYİ Partililer ardından vatandaşa 6284 sayılı yasaya dair bilgilendirici broşür dağıttı. Etkinlik pandemi koşulları nedeniyle kısa süreli tutuldu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.