Yardım kampanyasının ilk tırı uğurlandı

Yardım kampanyasının ilk tırı uğurlandı

Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde "Kış Geldi Yalnız Bırakma" kampanyası kapsamında toplanan battaniye, ayakkabı ve kışlık kıyafet gibi bir çok ihtiyaç malzemesi yardım tırını Suriye kamplarına uğurlandı.

Kocaeli'nde Kent Konseyi öncülüğünde, kentimizde faal bir şekilde çalışmalarını ve yardımlarını devam ettiren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, "Kış Geldi, Yalnız Bırakma" isimli ayni ve nakdi yardım kampanyası geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulmuştu. Başlatılan kampanyayla ilgili olarak Kocaeli Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Kışın zor şartları altında, kamplarda çadırlarda yaşayan insanların başta un olmak üzere, gıda maddeleri, soba, yakacak, battaniye, sünger yatak, mutfak araç ve gereçleri, ev eşyası, kışlık giysi, ayakkabı, bebek bezi, süt tozu, bebek bisküvisi,  hijyen malzemeleri, çocuk ve hasta bezi gibi acil ihtiyaçları devam ediyor.

 

“İNSANLARIN ELLERİNDEN TUTMA ZAMANI”

Bugün yetim ve öksüz çocukların, kimsesiz kalmış yaşlıların,  tedavi olamayan, ilaç bulamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutma zamanıdır.  Akşamları yanmayan sobanın yanı başında üşümüş parmaklarıyla kalemi tutamayan çocuklar kalmasın. Çadırlar ısınsın. Tavanı akan çadırlarda insanlar geceleri soğukla mücadele etmesin.  Soğuk havada ve çamurlu yollarda ayakkabısız, botsuz ve montsuz çocuk kalmasın. Evler ekmeksiz kalmasın. Bugün buradan ülkemizin ve dünyanın her yerindeki tüm mazlumların yanında olduğumuzu, onları asla yalnız bırakmayacağımızı ve onlara umut olacağımızı herkese yeniden haykırıyoruz” denildi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.