“Yapılan zamlar esnafı deprem gibi vurdu”

“Yapılan zamlar esnafı deprem gibi vurdu”

Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İlhan Haftacı, gelen zamların lokantacıları deprem gibi vurduğunu belirtirken esnaf ise etsiz yemek çıkarmaya hazırlanıyor.

Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İlhan Haftacı, artan et fiyatlarıyla ilgili, “Ete gelen son zam bizim için deprem gibi oldu. Lokantaları deprem vurdu, deprem yemiş gibiyiz. Et fiyatlarına gelen zamlar öncesi zaten faturalarla, kiralarla mücadele etmekteydik. Önümüzdeki süreçte et fiyatları başta olmak üzere birçok noktada artışların devamının geleceği bekleniyor. Kıymayı 270, 280 TL civarında bile duyuyoruz. Kısa süre içerisinde bu fiyatın 300 hatta 350 TL’yi göreceği söyleniyor. Yıl sonunda fiyatın 400 TL’ye gelmesi de konuşuluyor.

“HESAP ALIRKEN UTANIYORUM”

Artan bu et fiyatları karşısında köfteci bir esnaf olarak yürüyebildiğim kadarıyla yürüyeceğim. Son noktada kendimiz için farklı yöntemler aramaya başlayacağız. Tavuk köfte yapabiliriz ya da etle karıştırıp başka bir şey yapabiliriz. Kar marjımız düştüğünde masraf karşılanamayacak. Son aldığımız fiyat tarifesi sonrası maalesef yeni tarife belirlemek durumdayız çünkü işler gitmiyor. Vatandaş zam yapılmasından memnun değil, emin olsunlar biz de memnun değiliz. Hesap alırken ben şahsen utanıyorum. Yaşadığımız bu durumdan hiçbir esnaf memnun değil” diyerek duruma tepki gösterdi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.