Yapılan saldırıyı kınadılar

Yapılan saldırıyı kınadılar

 Eğitim-İş Kocaeli Şubesi Gölcük Barbaros İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Hanife Arslan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından darp...

 

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi Gölcük Barbaros İlkokulu’nda görev yapan öğretmen Hanife Arslan kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından darp edilmesiyle ilgili olarak okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Eğitim-İş Kocaeli ŞubesiBilal Şener yaptı.

Öğretmene yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını belirten Şener, “Eğitim İş Sendikası olarak yaşanan bu çirkin saldırıya ilişkin konunun yakından takipçisi olduğumuzu belirtiriz. Yaşanan şiddet olayının mağduru Hanife Arslan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar diliyoruz” dedi.

HİÇBİR GÜÇ HEDEFİMİZDEN SAPTIRAMAYACAKTIR

Yaşadığımız çağda bireysel sorunlarını şiddet kullanarak çözebileceğini, bu yöntemle karşısındakileri sindirebileceğini düşünenler cehaletten beslenir diyen Şener, “Toplumumuzun tüm dinamiklerinin bu konuda bilinçlendirmeye çalışmayı öncelikli uğraş olarak görev addetmesi gerektiği açıktır. Bu nedenle hele de bir eğitimciye ve eğitim çalışanına yönelen böylesi bir çağ dışılığı yapanları korkutacak denli güçlü bir tepki ile karşılamak insanlık görevlerindendir. Görevi demokrasi kültürünü, bilimi, laikliği, çağdaşlığı genç kuşaklara öğretmek ve onları yaşama hazırlamak olan öğretmenlerimizi hiçbir güç bu büyük hedeflerden saptıramayacaktır” diye belirtti.

 

NEFRETLE KINIYORUZ

 

Gericilik,  aydınlığın ve bilimin taşıyıcısı öğretmenlerin, gerek iktidarlar, gerek halk tarafından, el üstünde tutulduğu günlerden, eğitimcilerimizin şiddete maruz kaldığı ve yoksulluk sınırında yaşamak zorunda bırakıldığı bugünlere geçiş sürecinin adıdır diye belirten Şener, “Eğitim İş olarak bizler bu sürecin karşısında tüm kitlemizle beraber dimdik duracak ve asli görevimiz olan çağdaşlaşma ve aydınlanma yolundaki yürüyüşümüzde hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle değerli meslektaşımız Hanife Arslan şahsında bu tip saldırılara uğrayan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor vahim olayı nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.