Yapay zeka konferansı düzenlendi

Yapay zeka konferansı düzenlendi

Kocaeli Kent Konseyi ve İDEBİR (İnsani Değerleri Yükseltme ve Yaşatma Derneği) ortaklığında, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel’in konuşmacı olarak katıldığı, “Yapay Zeka” konulu bir konferans düzenlendi.

Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkan Vekili Zekeriya Özak, İdebir Dernek Başkanı Kenan Seyrek ve ilgili vatandaşlar katıldı.

ROBOTLAR HER ALANA HAKİM OLACAK

Robotların her alanda hakim olmaya başladıklarını söyleyen Öztemel, bu durumun beraberinde insanların kafasında soru işaretlerine neden olduğunu belirtti. Kimilerine göre bir felakete doğru sürünülmekte iken kimilerine göre de daha rahat ve konforlu bir yaşam biçiminin geleceği düşüncesinin hakim olduğunu ifade eden Öztemel, herkesin farklı düşüncelere sahip olduğunu vurguladı.

Öztemel, “yapay zeka konusunda ülkelerin farklı alanlara yoğunlaştığını anlatarak, "Yapay zeka konusunda Amerika, Japonya, Çin önde gidiyor. Almanya ciddi bir atak yaptı Endüstri 4.0 ile beraber, makine sektöründeki hakimiyetini kaybetmemek için. Yapay zeka sistemleri geliştirirken aslında herkes her noktada aynı, biz de onlarla aynıyız.” değerlendirmesinde bulundu. Barış Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.