Yapamazsın diyen olursa kulak asmayın, kaile almayın

Yapamazsın diyen olursa kulak asmayın, kaile almayın

1993’te kurulan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ilk mezunlarından, günümüz Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ebru Özgen mezuniyet töreninde moral verdi, nasihat etti: ‘Yapamazsın diyenleri kaile almayın…”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ebru Özgen, 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı diploma töreninde yeni mezun öğrencilere en önemli nasihatı, ‘negatif enerji kaynakları’nı kast ederek yaptı: Önünüze dönemeçler, çıkmazlar, yapamazsın diyenler, gerçekleri saptıranlar ve daha niceleri çıkacaktır. Hiç kulak asmayın. Kaile almayın. Siz sadece hedefinize odaklanın ve çalışın.

29 YIL ÖNCE AYNI

KOLTUKLARDAYDIK

Diploma töreni anının enerjisinin hayat boyunca öğrencileriyle olmasını dileyen Özgen, “Bu konuşmayı sizlere sadece dekan yardımcısı olarak değil 29 yıl önce sizinle aynı koltuklarda oturmuş, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ilk mezunlarından biri olarak yapıyor ve heyecanınızı yürekten paylaşıyorum” dedi. Özgen şöyle devam etti:

EN DOĞRU, EN DÜRÜST, EN İYİ

“Dört yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Kendinize, ailenize, ülkenize, dünyaya karşı sorumluluğu olan bilişimciler olarak birazdan diplomalarınızı alacak ve iletişimciler olarak bu mesleği en doğru, en dürüst ve en iyi yapacağınıza dair söz vereceksiniz.

SALGIN ETKİSİ: B.EVLER’DE

BAŞLADI.. GÖZTEPE’DE BİTTİ

Zor geçen bu dört senede Bahçelievler Kampüsü’nde başlayan bu yolculuğunuz küresel salgın nedeniyle Nişantaşı’nda sürüp Göztepe Kampüsü’nde tamamlandı.  Ve nihayet bu zorlu serüvenin sonunda bugün buradan mezun olarak ayrılıyorsunuz, Bu süreçte gösterdiğiniz sabır, sebat ve çalışma azminiz nedeniyle her birinizi tebrik ediyorum.

FARKINI DENEYİMLEYECEKSİNİZ

Bundan sonraki iş hayatınızda Marmara İletişimli olmanın ayrıcalığını her zaman hissedeceksiniz. Sayısı neredeyse 100’lere yaklaşan iletişim fakülteleri içerisinde akademik kadrosu, donanımı, oluşturduğu entelektüel altyapı, kazandırdığı vizyon ile Marmara İletişim’den mezun olmanın farkını her zaman deneyimleyeceksiniz.

HER SEKTÖRDE İLETİŞİMCİYE İHTİYAÇ VAR

Adına küresel köy denilen dünyamızda iletişim fakültelerinin önemi her geçen gün artmakta ve her sektörde iletişim fakültesi mezunlarına olan ihtiyaç kendisini hayatın her alanında hissettirmektedir. Bu nedenle siz iletişimciler kendinize her ortamda iş alanı bulabilir, kendinize yeni iş alanları yaratabilirsiniz.”

TOPLUMSAL İYİYİ ÜRETMEYE

GÖNÜLLÜ OLUN

Diploma töreninin bir veda olmadığını ve her mezunun Marmara İletişim ailesinin bir ferdi olduğunu unutmamasını dileyen Özgen, “İnsanlığa ve fikirlere karşı açık olun.  Vicdanlı, vefalı olmaya ve toplumsal iyiyi üretmeye gönüllü olun. Umarım her daim çevrenizde sizi iyilikleriyle şaşırtan, size ilham veren, yaşamınızı değiştirecek insanlar olur. Ve sadece böyle insanların hayatınıza müdahale etmesine izin verin” dedi. Özgen şöyle devam etti:

Şartlar ne olursa olsun kendinize olan inancınızı kaybetmeyin.

Önünüze dönemeçler, çıkmazlar, yapamazsın diyenler, gerçekleri saptıranlar ve daha niceleri çıkacaktır. Hiç kulak asmayın. Kaile almayın. Siz sadece hedefinize odaklanın ve çalışın.

Sanata, spora, felsefeye ve de eğlenceye zaman ayırın.

Klişeleri yıkın ve başarısızlıktan lütfen korkmayın. Çünkü hayatınızda en büyük başarısızlık hiç denememiş olmaktır. Unutmayın.

Ahlaki, entelektüel, finansal sermayenizi ve alın terinizi bu toprakları daha ileriye taşımak için kullanın. Anadolu topraklarında doğmuş olmanın ayrıcalığının her zaman bilincinde olun.

Her ne iş yaparsanız yapın, elinizden gelenin en iyisini yapın.

Çünkü kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Birgün kendinizi dara düştüğünü hissederseniz zannettiğinizden çok daha güçlü olduğunuzu unutmayın. Hatırlayın ve sadece kendinize sarılın.

Birgün işiniz, aileniz ya da çevrenizle ilgili bir çıkmaza düştüğünüzü hissederseniz içinizde bir çözüm olduğunu unutmayın. Ayağa kalkın ve o çözümü arayın.

Bir gün memleketle ilgili karamsarlığa düştüğünüzü hissederseniz zihninizi sadece şu cümle aydınlatsınTürkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

 

1-429.jpg

**

Bilime eğitime inandınız

Şükranlarımı sunuyorum

 

 

Prof.Dr.Ebru Özgen mezun öğrencilere yönelik konuşmasının arasında bir pasajda velilere açıp ardından yine öğrencilere atfen konuşmasını tamamladı. Özgen, Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’ndaki törende çocukları ile aynı heyecan ve mutluluğun yanısıra gururu yaşayan velilere, “Büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz, üzerine titrediğiniz bu zamana gelene kadar her tür fedakarlıkta bulunduğunuz evlatlarınız bugün mezun oluyor. Bilime ve eğitime olan inancınız nedeniyle sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

veli-1.jpg

 

veli-2.jpg

 

MARMARA İLETİŞİM BİRİNCİSİ FAKÜLTEDE ÖĞRENDİKLERİNİ ÖZETLEDİ

 

Bana meraklı, eleştirel ve

hoşgörülü olmayı öğretti  

Törende mezun öğrenciler adına İletişim Fakültesi birincisi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Ayşe Ece İstemi konuştu. Dört yıl içinde yaşadıkları zorlukları hatırlatma gereği duymadığını belirten İstemi, “Ne yaşadıysak hep beraber yaşadık” dedi. Küresel salgından ötürü zamanların büyük bölümünü birbirlerinden, hocalarından ve kampüsten uzak geçirdiklerini kaydeden İstemi, “Bu kampüste bir eğitim yılı dahi geçirmeme rağmen buraya geldiğimde bana bu kadar aidiyet hissettiren başka bir yer olduğunu sanmıyorum” dedi. İstemi ayrıca özetle şunları kaydetti:

SADECE MEZUN DEĞİL

İNSAN YETİŞTİRİYOR

“Yaşadığımız zorlukların bizi doğru zamanda doğru sürece götürdüğüne inanıyorum.

Çok iyi bir okulda, çok iyi bir fakültede olduğumuzu her zaman biliyorum. Ancak bu okulun bizleri sadece mezun olarak değil insan olarak da yetiştirdiğini bilmiyordum.

Ben burada gerçekten düşünmeyi öğrendim. Gerçekten öğrenmeyi öğrendim. Dünyayı öğrenmekle kalmadım, dünyayı nasıl öğreneceğimi öğrendim.

Marmara İletişim bana meraklı, eleştirel ve hoşgörülü olmayı öğretti.”

İstemi konuşmasında kendisine duydukları ve fakülte birinciliğinde etkisi olduğunu kaydettiği arkadaşlarına, üzerinde emeği geçen akademisyenlere, her zaman yanında yer almalarından ötürü ailesine teşekkür etti.

 

birinci.jpgAyşe Ece İstemi ödülünü İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Ebru Özgen’den aldı.

 

**

Dokuz derecenin

sekizi kadınların

Törende bölümlerinde ilk üç sıraya edinen öğrencilere diplomaları bölüm başkanları; İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof.Dr.Ebru Özgen, Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof.Dr.Özhan Tıngöy ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof.Dr.Filiz Aydoğan Boschele ve beraberindeki akademisyenler tarafından verildi.

ERKEKLER BİR İKİNCİLİKLE YETİNDİ

Öte yandan kadın yoğun öğrencili fakültede kadın öğrencilerin hakimiyeti ilk üçte, derecelere de yansıdı. Kadın öğrenciler Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Gazetecilik bölümlerinde ilk üçün tüm sıralarını edinirken Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde bir ve üçüncü sırada yer edindi. Fakültede derece edinebilen tek erkek öğrenci, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Mehmet Mazlum oldu.

 

Radyo Televizyon ve Sinema

Ayşe Ece İstemi (Fakülte ve bölüm birincisi), Mehmet Mazlum, Eylem Bülbül

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Mervegül Karataş, Tuana Erkan, Seher Eraldı

Gazetecilik

Yasemin Yüksel, Gizem Elif Çilingir, Sena Evrensel

 

radyo-televizyon-ve-sinema.jpg

 

halkla-iliskiler-ve-tanitim.jpg

 

gazetecilik.jpg

**

 

Marmara İletişim tarihçe

 

1948'de Şehzadebaşı'nda Müderris Yahya Fehmi Tuna tarafından ilk gazetecilik okulu, "İstanbul Gazetecilik Okulu" adıyla orta dereceli bir eğitim kurumu olarak açıldı.

Yahya F. Tuna'nın kurduğu bu okul, 1966-1967 yılında Fındıkzade'deki binasına taşınarak bugünkü Marmara İletişim Fakültesi’nin nüvesini teşkil etti.

 

1966-1967 eğitim - öğretim yılında özel teşebbüs olarak kurulan "İstanbul Özel Gazetecilik Okulu" 1971 yılında devletleştirilerek İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne "İstanbul Gazetecilik Yüksekokulu" adıyla bağlandı. 1973 yılında öğretim süresi 4 yıla çıkarıldı.

 

20 Temmuz 1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile "Basın - Yayın Yüksekokulu" olarak adı değiştirildi ve Marmara Üniversitesi'ne bağlandı.

 

11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 03 Temmuz 1992 tarih 3837 sayılı yasa ile Basın Yayın Yüksekokulu'ndan İletişim Fakültesi'ne dönüştürüldü. Yükseköğretim Kurulu’nun 24 Haziran 1993 tarihli toplantısında aldığı kararla Bölümler ve Ana Bilim Dalları günümüzdeki şekli ile oluşturuldu.

 

3-661.jpg

İletişim fakültesi mezunları, Marmara Üniversitesi’nde lisans  öğrencisi olarak son fakülte binası önünde hatıra fotoğrafları çektirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.