Yanan otobüs yönetmeliğe uygun muydu?

Yanan otobüs yönetmeliğe uygun muydu?

Eğitim-İş Çayırova Temsilciliği, 21 Mart’ta İzmit’te seyir halinde yanan Çayırova Belediyesi’ne ait otobüsünün Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne uygun olup olmadığını sordu.

Kocaeli’deki satranç turnuvasına katılacak Çayırovalı öğrencileri taşıyan Çayırova Belediyesi’ne ait otobüsün İzmit, Yenidoğan Mevkii’nde yanması üzerine Eğitim-İş Sendikası Çayırova Temsilciliği, yazılı açıklamada bulunup vakayı sorguladı. 28 öğrenci, 6 veli ve bir idarecinin yer aldığı otobüste yangın maddi hasarla atlatılmıştı. Otobüsün Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne uygun olup olmadığını sorulurken yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

YARIN BU KADAR

ŞANSLI OLABİLECEK MİYİZ?

“Yarın bu kadar ucuz kurtulamayız. 21 Mart 2023 Salı günü Kocaeli’deki satranç turnuvasına gitmek için, Çayırova Belediyesi tarafından bir okulumuza tahsis edilen belediyeye ait otobüs yandı. Otobüste 28 çocuğumuz, görevli öğretmenler ve veliler vardı. Öğretmenler ve velilerimizin gayreti ile çocuklarımıza bir şey olmadan otobüsten kurtarılabildi. Fakat yarın bu kadar şanslı olabilecek miyiz? Bu şansa bırakılabilecek iş mi? Biz sizlere canlarımızı, çocuklarımızı emanet ediyoruz. Bu olayın hesabını kim verecek?

Bu araç ‘Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ ne uygun muydu? Belediye her türlü imkâna sahipken, okulumuza yeni bir araç tahsis edemez miydi? Bu aracı okulumuza tahsis eden belediye ulaştırma müdüründen, aracın muayenesini yapan personele kadar herkes bu işten sorumludur. Eğitim İş Çayırova Temsiliciliği olarak biz de bu yapılan hatanın peşini bırakmamakla sorumluyuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum