“Yaklaşık 45 kişi var”
MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, göreve başlamasının ardından ilk kez basına açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt, partililerin merakla beklediği yönetim listesine dair ayrıntıları da verirken yaklaşık listede 45 kişinin yer aldığını açıkladı.
MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, yeni süreçte MHP’de nasıl bir dönem yaşanacağını açıkladı ve eğitim konusuna vurgu yaparken “Tüm Kocaeli'yi kapsayacak, eğitim düzeyi yüksek, ilçelerle diyaloğu iyi olan, bağlı kuruluşlarımızla olan Ülkü Ocaklarıyla, sendikalarımızla ilişkileri kuvvetli ve sahayı bilen yönetim olacak. Bugün bakıldığında üniversite eğitimi oranına bakıldığında yüzde 60 seviyelerine yakın ki bu Kocaeli tarihinde bir ilk. Arkadaşlarınız arasında doktora yapanlar var. Her ülkücü kalitelidir, kıymetlidir ama şu anda üniversite tahsilli sayınız yüksek seviyede” ifadelerini kullandı.
İL YÖNETİMİ OLUŞTURULDU
Başkan Kurt açıklamasında partililer başta olmak üzere Kocaelililerin merakla beklediği il yönetimi kadrolarına dair açıklamalarda da bulundu. Başkan Kurt yönetim listesinde yaklaşık 45 kişinin yer aldığını açıklarken “İl yönetimimizi oluşturduk, yakın bir zaman da açıklayacağız. Tüm Kocaeli’yi kapsayacak, herkesin kabul edebileceği ve her görenin ‘Bu ilde bir şeyler olacak.’ diyebileceği bir liste oluşturuyoruz. Eğitim seviyesi ile birlikte tecrübeyi de listemize kattık. Yönetim listemize baktıkça bizler heyecanlanıyoruz, kamuoyu da bunu böyle kabul edecektir. Yaklaşık 45 kişilik bir yönetim listesi oluşturduk ve ilerleyen günlerde açıklayacağız” ifadelerine yer verdi.
ÖNCE İLÇE BAŞKANLARI ATANACAK
İl Başkanı Yunus Emre Kurt açıklamalarının devamında ilçe başkanlarının durumuna da değindi, önceliklerinin boşta olan ilçe başkanlarını atamak olduğunu açıklarken “İlçe Başkanlarımız ile ilgili çalışmalarımızı 15 gün içerisinde yapacağız, şu anda resmi bir atamamız yok. İl yönetimimiz olmadığı için ilçelere atama yapamıyoruz ama bu konuda yetki bize verilmiş durumda. İl yönetimimizi oluşturduktan sonra ilçe başkanlıklarımıza düşündüğümüz kişileri genel merkeze sunacağız ve onayı aldıktan sonra 15 gün içerisinde onlar da kendi yönetimlerini oluşturup kendi görevlerine başlayacaklar. Öncelikle il yönetimini oluşturacağız, Ocak meselesini çözeceğiz, beş tane başkanı olmayan ilçemiz var ki onları atayacağız ve ondan sonra tüm ilçe başkanlarımıza bakacağız, sonuçta takdir bizde. Yola devam edeceğimiz başkanlarımızda da olabilir, ayıracağımız başkanlarımız da olabilir ama bizde ön yargı yok” diyerek izleyecekleri yolu açıkladı.
Haber: Tuğçe YAKICI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.