Yahya Kaptan Dilovası’nda anıldı

Yahya Kaptan Dilovası’nda anıldı

Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan 102. ölüm yıl dönümünde Dilovası’nda ki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Dilovası Belediyesi Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 102. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in göreve başladığı günden bu yana evine ve kabrine ayrı bir önem gösterdiği Yahya Kaptan’ın bu yılda düzenlenen törenle anıldı. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunup, dualar edilirken kabrine karanfiller bırakıldı. Yahya Kaptan’ın Tavşancıl’da ki mezarı başında ki anma programına Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, AK Parti İlçe Başkan Vekili Avukat Fevzi Karadaş, Kamu Kurum Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri,  mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

VATAN SEVDASI GELECEK KUŞAKLARA ANLATILMALIDIR 

Duaların okunduğu törende Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikâyesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verilirken törende birer konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Adını tarihe altın harflerle yazan milli kahramanımız Yahya Kaptan’ı bir kez daha minnetle anmak için bir araya geldik. Bağrında nice kahramanlar çıkartmış ülkemizde Yahya Kaptan gibi vatan ve bayrak sevdalısı bir kahramanımızın ilçemizde anılması bizler için şüphesiz ki çok önemlidir. Milli Mücadele Kahramanımızın vatan ve bayrak sevdası gelecek kuşaklara anlatılmalıdır. Dilovası olarak bizde Milli Kahramanımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da anmaya devam edeceğiz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Milli Mücadele Kahramanımız Yahya Kaptan’ın hayat hikâyesi ve girdiği mücadeleler hakkında önemli bilgiler verdi.

 

TÜRK TARİHİ KAHRAMANLIKLARLA DOLUDUR 

Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada “Bugün burada Kuvayi Milliye kahramanlarımızdan ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizden Yahya Kaptan’ı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istikbalimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını kaybeden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk tarihi büyük kahramanlıklarla doludur. Türk Milleti atlattığı badireler saymakla bitmez. Dün olduğu gibi bugünde her alanda mücadele vermeye devam ediyoruz. Her geçen gün büyüyen ülkemiz üzerinde birçok oyunlar oynanmaktadır. Ancak Türk Milleti bu oyunlara gelmeyecektir. Gerekirse nice kahramanlar ülkemiz için bayrağı ve vatanı için kahramanlıklar göstermeye hazırdır” dedi.

 

KABRİNE KARANFİL BIRAKTILAR 

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar’da yaptığı konuşmasında Milli Mücadele kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yahya Kaptan ve şehitleri rahmetle andı. Konuşmaların ardından törene katılanlar Yahya Kaptan’ın kabrine karanfiller bırakılırken, dualar okunarak Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ı andılar.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.