Yağda kriz yok

Yağda kriz yok

Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Şen ve Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Secaattin Aydın gazetemize yaptıkları özel açıklamalarda yağ krizinin olmadığını ifade ettiler.

Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Şen konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Anlamadığımız bir şeyler oluyor. Öyle söylendiği gibi ayçiçek yağında herhangi bir sıkıntı yok. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan bir sıkıntı var. Ancak öyle yokluk veya kıtlık çıkmış gibi bir durum asla söz konusu değil. Zaten ayçiçek yağında yeni sezon dokuz veya onuncu ayda çıkacak. Vatandaşların öyle bir panik havası yapmaları asla doğru değil. Yaşanan bu durum bizlere bir kez daha gösterdi ki üretmekten başka çaremiz yok. Bir karış toprağı bile boş bırakmayarak ekmeliyiz üretmeliyiz” dedi.

“AYÇİÇEK YAĞI VAR”

Gebze Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Secaattin Aydın da yine konuyla ilgili olarak gazetemize özel açıklamada bulunarak, “Tüm bakkallarda ayçiçek yağı var. Bazı zincir marketlerde özellikle 5 litrelik ayçiçek yağının kalmadığını görüyoruz. Ayçiçek yağında bir kıtlık veya bir yokluk varmış gibi gösterilmesi doğru değil. Ticarette çok önemli bir kural vardır. Arz ve talep. Bu duruma göre fiyatlar ya artar ya da düşer. Bugün Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan bir sorun var. Ancak bu abartıldığı gibi veya fırsatçılığa çevirme yanlış bir davranıştır” dedi. 

Haber: Hanifi SURUN

 

aydin-008.jpgayhan.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.